ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου: Πούλησε το Kermia

Έναντι 26,5 εκατ. ευρώ στην Aesara Investment Lτd

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ έχει συμφωνήσει να πωλήσει την Kermia Hotels Ltd και παρακείμενη γη.

Η Kermia Ltd, η οποία είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Τράπεζας, έχει καταλήξει σε συμφωνία για πώληση 100% του ποσοστού συμμετοχής της στην Kermia Hotels Ltd μαζί με παρακείμενη γη (μαζί τα «Περιουσιακά Στοιχεία»), στην περιοχή Αγία Νάπας Κύπρου, στην Aesara Investment Ltd(ο «Αγοραστής»), η οποία επιλέγηκε μέσω διαδικασίας προσφορών. Η Aesara Investment Lτd τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd.

Η Kermia HotelsLtd κατέχει και διαχειρίζεται το Kermia Beach Bungalow Hotel, που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγίας Νάπας, στην Κύπρο.

Η πώληση και η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου 2016, κατόπιν σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί σε €26,5 εκατ. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους περίπου €1,8 εκατ. για το Συγκρότημα, βάσει της λογιστικής αξίας στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ. ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου κεφαλαιακού χειρισμού των περιουσιακών στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 του Συγκροτήματος αναμένεται να βελτιωθεί κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωσή του σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα την κεφαλαιακή του θέση.

Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) των Κανονιστικών Αποφάσεων του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Αναφορικά με τις Αγορές του Χρηματιστηρίου ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm’s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «καθορισμένου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου 14(Ι)/1993 (ως έχει τροποποιηθεί).

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X