ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα έξι μεγάλα έργα στην Πάφο

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι ξεκίνησαν και θα πρέπει να υλοποιηθούν την ερχόμενη περίοδο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνήλθε χθες βράδυ η ολομέλεια της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και οργανώσεων η οποία ασχολήθηκε με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη και Επαρχία Πάφου.

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΟ Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι ξεκίνησαν έξι μεγάλα έργα στην Πάφο τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν την ερχόμενη περίοδο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν ο δυτικός παρακαμπτήριος και ο βόρειος παρακαμπτήριος της Γεροσκήπου, έργα για τα οποία υπάρχουν ρυθμιστικά σχέδια, η ολοκλήρωση του δρόμου αεροδρομίου - Κόλπου των Κοραλίων, το θέμα της Μαρίνας, της επαναφοράς αγκυροβολίων, της προώθησης έργων πολιτιστικής υποδομής και παιδείας ιδιαίτερα σε Ανώτερη και Ανώτατη εκπαίδευση, το θέμα του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς εν αναμονή των προϋπολογισμών και την εξέταση μείωσης του κόστους κατασκευής του, με την αφαίρεση κοιλαδογέφυρων και σηράγγων και η επέκταση του κοιμητηρίου για την οποία θα ζητηθούν προσφορές.

Επίσης σε σχέση με το δρόμο αεροδρομίου - Κόλπου των Κοραλίων αναφέρθηκε κατά την συνεδρία ότι είναι έτοιμο το ρυθμιστικό σχέδιο για το δρόμο από τη Γεροσκήπου μέχρι το αεροδρόμιο, αλλά για το μέρος του οδικού δικτύου από την Κισσόνεργα μέχρι τον Κόλπο των Κοραλίων δεν έχουν ετοιμαστεί μελέτες.

Σε σχέση με τη Λεωφόρο Ελλάδος, όπως αναφέρθηκε το έργο καθυστερεί εξαιτίας της διαφωνίας που έχει προκύψει μεταξύ Δήμου Πάφου και κλάδου κυκλοφοριακών μελετών για τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.

Όσον αφορά τη μετακίνηση του ΟΣΥΠΑ και το αίτημα που υπέβαλε ο Δ. Πάφου για την απομάκρυνση του σταθμού από την Κάτω Πάφο, αναμένεται η τοποθέτηση του Υπουργείου Μεταφορών για το χώρο της τοποθέτησης του.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Επικοινωνιών Συγκοινωνιών και Έργων, Εμπορίου και Εσωτερικών προκειμένου να προωθηθούν προς επίλυση.

Υπάρχει ένα άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων των κομμάτων των φορέων και των Οργανώσεων της Επαρχίας, εκτίμησε ο Δήμαρχος, προκειμένου, όπως είπε, να κινηθούν όλοι από κοινού και να προετοιμάσουν τα έργα αυτά.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ακόμη πως στην κατεξοχήν τουριστική περιοχή της Κύπρου που δέχεται το 38% του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο, η Πολιτεία οφείλει να συμβάλει στο να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα στην χώρα, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση