ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεκόρ για αγορές ακινήτων από ξένους

Ο καλύτερος Αύγουστος από το 2010 και μετά ο φετινός

Ο καλύτερος Αύγουστος από το 2010 και μετά, ήταν ο φετινός όσον αφορά αγορές ακινήτων από ξένους αγοραστές, όπως προκύπτει από νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο. Συνολικά κατατέθηκαν 105 πωλητήρια έγγραφα με αγοραστές αλλοδαπούς, έναντι 60 τον Αύγουστο του 2015 (αύξηση 75%). Προηγήθηκαν τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για Ιούνιο και Ιούλιο με 195 και 191 πωλητήρια αντίστοιχα.

Πρώτη σε πωλήσεις η Πάφος (48 έναντι 24 πέρσι) και ακολουθούν η Λεμεσός (28 έναντι 22 πέρσι) και η Λάρνακα (14 έναντι 13 πέρσι). Σε πιο χαμηλά επίπεδα παρέμειναν Λευκωσία και Αμμόχωστος παρά το γεγονός ότι κατέγραψαν και οι δύο τις πιο εντυπωσιακές ποσοστιαίες ανόδους.

Στο φετινό οκτάμηνο κατατέθηκαν 981 πωλητήρια από ξένους, έναντι 841 του αντίστοιχου οκταμήνου του 2015, μία αύξηση της τάξης του 16,6%.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών Παντελής Λεπτός σχολίασε πως όλοι οι δείκτες που καταγράφουν την πορεία του τομέα ανάπτυξης γης (πωλήσεις, άδειες οικοδομής, ανεργία και τιμές), επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος κινείται με ρυθμούς ανάκαμψης σαφώς ψηλότερους από της υπόλοιπης οικονομίας και από την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ. «Το δεδομένο αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, καταδεικνύει τη σημαντική συμβολή και ώθηση που δίνει ο τομέας στη συνολική προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας».

Η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας και η δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις στεγαστικές ανάγκες των πολιτών, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα οδηγήσουν σε σημαντική ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς, πρόσθεσε ο κ. Λεπτός. Ταυτόχρονα, η επιτυχής ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος και οι θετικές αξιολογήσεις της κυπριακής οικονομίας, τα βελτιωμένα κίνητρα και σχέδια που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια και πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον κλάδο μας, αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω το ενδιαφέρον και τις επενδύσεις από ξένους αγοραστές».

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ