ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέλη Σεπτεμβρίου η πρώτη φάση κατασκευής της Μαρίνας Αγίας Νάπας

Υπέγραψαν συμφωνία η ΜΜ Makronisos Marina Ltd και η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για την έναρξη των εργασιών

Μετά από αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο διαγωνισμού, η ΜΜ Makronisos Marina Ltd ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία TEPNA Α.Ε. για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας. Το συμβόλαιο με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αφορά την πρώτη φάση των κατασκευαστικών έργων, που περιλαμβάνει τα λιμενικά έργα και τα έργα υποδομής, η κατασκευή των οποίων θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.Η συμφωνία υπεγράφη στη Λευκωσία στις 6 Σεπτεμβρίου, από τους Δημήτριο Αντωνάκο, Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Γεράσιμο Καραμοντάνη, Πρόεδρο του Ομίλου Καραμοντάνη και τον Σταύρο Καραμοντάνη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΜΜ Makronisos Marina Ltd.

Θα ακολουθήσει ξεχωριστός διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση των κατασκευαστικών έργων, που θα περιλαμβάνει τις οικιστικές (δύο πύργους και επαύλεις) και εμπορικές αναπτύξεις. Συνολικά για τα κατασκευαστικά έργα εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας από εργολάβους και υπεργολάβους και επιπρόσθετα θα εργοδοτηθούν περίπου 200 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του έργου.

Με μαρίνα δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού και εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τ.μ., το μεγαλεπήβολο έργο αναμένεται ότι θα προσφέρει νέα δυναμική στην οικονομία της τοπικής κοινότητας και στο τουριστικό πακέτο που προσφέρει η περιοχή και η Κύπρος γενικότερα.

Τη σημασία του έργου για την Αγία Νάπα αλλά και την ευρύτερη περιοχή εξήρε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας στη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Καραμοντάνη για να ενημερωθεί για την πορεία του έργου. Ο κ. Καρούσος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε «Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας αποτελεί τη βάση για να υλοποιησουμε το οραμα μας και να καταστησουμε την Αγία Νάπα τον καλύτερο και ποιο κοσμοπολιτικοτουριστκό θέρετρο της Μεσογείου».

Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών κατασκευής, έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.Αναμένεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, με επένδυση της τάξης των 220 εκατ. Ευρώ.

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ