ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μείωση στις τιμές των ακινήτων βλέπει η ΚΤ

Το β' τρίμηνο του 2016 ο ΔΤΚ παρουσίασε μικρότερη τριμηνιαία μείωση σε σχέση με το πρώτο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι τιμές κατοικιών συνεχίζουν την σταθεροποιητική τους πορεία καταγράφοντας μικρή και επιβραδυνόμενη μείωση, ενώ άλλοι σχετικοί δείκτες υποδηλούν θετικές προοπτικές, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών (οικίες και διαμερίσματα) παρουσίασε μικρότερη τριμηνιαία μείωση (0,5%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (0,8%). Τόσο οι τιμές διαμερισμάτων όσο και οι τιμές οικιών σημείωσαν μικρή τριμηνιαία μείωση της τάξης του 0,2% και 0,6%, αντίστοιχα.

Σε ετήσια βάση οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν μείωση 1,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Οι τιμές διαμερισμάτων στην Λεμεσό, Πάφο και οικιών στην Πάφο σημείωσαν ετήσια αύξηση (0,2%, 3,3% και 0,4%, αντίστοιχα), ενώ οι υπόλοιπες επαρχίες σημείωσαν μειώσεις.

Άλλοι σχετικοί δείκτες της οικονομίας καταγράφουν θετικές προοπτικές. Η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση, ενώ θετική επίδραση στην αυξημένη ζήτηση ακινήτων έχουν τα χαμηλά επιτόκια, τα κριτήρια δανεισμού που σταθεροποιήθηκαν, καθώς και διάφορα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση στους αγοραστές, όπως μειωμένα μεταβιβαστικά τέλη αλλά και ωφελήματα σε σχέση με άδεια παραμονής ή υπηκοότητας σε ξένους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ