ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Oι εξελίξεις στον τομέα ανάπτυξης γης σε εκδήλωση της PwC Κύπρου

Ανακοινώθηκε η δεύτερη έκδοση για την κυπριακή αγορά ανάπτυξης γης

Δελτίο Τύπου

Οι εξελίξεις στον τομέα ανάπτυξης γης στην Κύπρο και οι σημαντικές αλλαγές στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) και στη φορολογική νομοθεσία που επηρεάζει τον κλάδο, τέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από την PwC Κύπρου, στις 7 Νοεμβρίου στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την υφιστάμενη εικόνα της αγοράς, τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν τον τομέα ανάπτυξης γης καθώς και για τις τελευταίες τάσεις στην αγορά ακινήτων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου, ανέφερε ότι «Το επίπεδο εμπιστοσύνης που φαίνεται να επικρατεί σήμερα στον τομέα ανάπτυξης γης αντικατοπτρίζει τις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η κυπριακή οικονομία. Ο τομέας αποτελεί διαχρονικό αιμοδότη της οικονομίας και ως εκ τούτου θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη του αλλά και στην παροχή των κατάλληλων κινήτρων που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάπτυξη. Μέσα από την αξιοποίηση της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας της PwC, βρισκόμαστε δίπλα στις εταιρίες του κλάδου παρέχοντάς τους τις λύσεις που αναζητούν ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς».

Στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν έγινε εκτενής ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που αφορούν αγοραπωλησίες, πολεοδομικές άδειες και επίπεδα τιμών, ενώ παρουσιάστηκαν παράλληλα οι πρόνοιες της νέας φορολογικής νομοθεσίας και οι αλλαγές στα ΔΠΧΠ που επηρεάζουν τον κλάδο. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, ο κλάδος είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας με μεγάλη συμμετοχή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) και ουσιαστική συμβολή στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που ο τομέας ανάπτυξης γης φαίνεται να ανακάμπτει, έχοντας βιώσει έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης τα προηγούμενα χρόνια και εμπίπτει στους τομείς υψηλού ενδιαφέροντος της PwC Κύπρου προκειμένου να στηρίξει τις κυπριακές επιχειρήσεις σε ότι αυτές χρειάζονται.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η PwC Κύπρου ανακοίνωσε επίσης τη δεύτερη έκδοσή της για την κυπριακή αγορά ανάπτυξης γης, με τίτλο «Cyprus Real Estate Market – First Half 2017». Η έκδοση, η οποία απευθύνεται σε άτομα και εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν, να επενδύσουν, να αγοράσουν ή και να διαθέσουν για ενοίκιο ή αγορά ακίνητη περιουσία, αποτελεί πλούσια πηγή για την καλύτερη κατανόηση της υφιστάμενης κατάστασης του κλάδου, αφού σε αυτή γίνεται ανάλυση όλων των παραμέτρων που αφορούν ένα ακίνητο με γεωγραφικά και χρονικά κριτήρια, καθώς επίσης και ανά είδος ακινήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Στα βαθιά από τον Σεπτέμβριο η ηλεκτρονική υγεία

«Και τα δεδομένα μας θα τα βλέπει ο κάθε ρατσιστής που είναι γεμάτος προκαταλήψεις. Τέλεια!»
Χρυστάλλα Μαγγανή  |  10:41

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Χαμένα ριάλια! Ο κουκουμάς της Τουρκίας δεν έχει πάτο.....»
knak  |  08:55

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση