ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η τ/κ οικονομία

Ο Τουφάν Έρχιουρμαν δηλώνει ότι η «κυβέρνηση» θα προχωρήσει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα βλέμματα μας από τις τιμές των ξένων νομισμάτων. Ως γνωστόν συνεχίζεται η ενίσχυση των ξένων νομισμάτων έναντι της τουρκικής λίρας. Αυτή η εξέλιξη μας προβληματίζει». Με αυτή τη τοποθέτηση του, αμέσως μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν αποδέχθηκε το γεγονός ότι πλέον η τ/κ οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Ο κ. Έρχιουρμαν σημείωσε ότι η «κυβέρνηση» είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων. Ωστόσο, οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες και αυτό διότι τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία δεν αφορούν την ίδια.

Νωρίτερα ο κ. Έρχιουρμαν συναντήθηκε με τον κ. Ακιντζί και έθεσε επί τάπητος τρία ζητήματα: την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στο νησί, την επικείμενη άφιξη της Jane Holl Lute του ΟΗΕ στο νησί και τα οικονομικά ζητήματα.

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται νέα μέτρα

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Έρχιουρμαν ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη διάσκεψη τύπου, όπου θα ανακοινωθούν νέα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης. Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην τ/κ οικονομία, ο καθηγητής Έρχιουρμαν τόνισε: «Από χθες το βράδυ τα ξένα νομίσματα κερδίζουν αξία έναντι της τουρκικής λίρας. Σε κάθε νέα άνοδο της τιμής των ξένων νομισμάτων εκτρέπονται και οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό».

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, με έμμεσο τρόπο ο κ. Έρχιουρμαν αποδέχεται ότι στην παρούσα στιγμή οι δυνατότητες της «κυβέρνησης» είναι περιορισμένες. «Η απώλεια αξίας που οφείλεται στην υπερτίμηση των ξένων νομισμάτων, αποδυναμώνει τον κυβερνητικό έλεγχο στον έλεγχο του αντίκτυπου της κρίσης στον καταναλωτή», τονίζει ο «πρωθυπουργός», ο οποίος προσθέτει ότι παρόλα αυτά, η «κυβέρνηση» έχει στην διάθεση της μια σειρά μέτρων.

Εξαιτίας της μεγέθυνσης της οικονομικής κρίσης, η «κυβέρνηση» εστιάζει και στην ηλεκτρική διασύνδεση των Κατεχομένων με την Τουρκία, αρκεί να υπάρξει εγγύηση ότι ο τ/κ καταναλωτής στο μέλλον στα έχει πρόσβαση σε πιο φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα. Εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών, την επόμενη περίοδο, ο κ. Έρχιουρμαν θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τ/κ επιχειρηματικών κύκλων και της ΜΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση