ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κληρίδης:Αποσπασματικές οι διαρροές στην κόντρα Χαραλαμπίδου-Κυπριανού

«Προσπάθεια γνωστών κύκλων να πλήξουν τους ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας»

ΚΥΠΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στη διερεύνηση και κατάληξη του γνωστού, όπως αναφέρει, επεισοδίου εντός αίθουσας κοινοβουλευτικής Επιτροπής με εμπλεκομένους τους Βουλευτές Ανδρέα Κυπριανού και Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι είναι καταδικαστέα "η επιλεκτική και παραπλανητική διαρροή προς τον Τύπο αποσπασμάτων από υπηρεσιακής – εμπιστευτικής φύσεως αστυνομικά έγγραφα προς το σκοπό της εξυπηρέτησης των προθέσεων γνωστών κύκλων, να πλήξουν ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας και να προωθήσουν δικές τους επιδιώξεις".

"Κατά πάγια πρακτική, δεν προτίθεμαι να σχολιάσω την ουσία δημοσιευμάτων που προέρχονται από διαρροές", αναφέρει ο κ. Κληρίδης.

Διευκρινίζει ότι είχε λάβει για το θέμα τούτο μια καθαρά νομική απόφαση που εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον "χωρίς καμιά πρόθεση επίδειξης εύνοιας ή προκατάληψης προς οποιονδήποτε των εμπλεκομένων". Επιπρόσθετα, τονίζει ότι είχε εξηγήσει πλήρως την αιτιολογία της απόφασης του με Ανακοίνωση ημερ. 31.7.2015 την οποία και επαναδημοσιοποιεί.
 
"Πέραν τούτου, η αναμόχλευση του θέματος για εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, μόνο αλγεινές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει", καταλήγει ο Εισαγγελέας.

Ο κ. Κληρίδης επισυνάπτει την ανακοίνωση ημερ. 31/07/2015 στην οποία εξηγούσε τότε ότι "τα μόνα ποινικά αδικήματα τα οποία φαίνονται να στοιχειοθετούνται ικανοποιητικά με βάση το συλλεγέν μαρτυρικό υλικό, είναι αυτά της Δημόσιας Εξύβρισης εναντίον του βουλευτή κ. Α. Κυπριανού και της κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου για λέξεις και φράσεις που εκστόμισαν εναντίον αλλήλων στην παρουσία τρίτων προσώπων καθώς επίσης και το αδίκημα του παράνομου καπνίσματος σε δημόσιο χώρο, εναντίον των βουλευτών κ.κ. Αντρέα Κυπριανού και Νεόφυτου Κωνσταντίνου".
 
Είχε επίσης τότε τονίζει ότι "το διερευνηθέν αδίκημα της άσεμνης επίθεσης από μέρους του κ. Αντρέα Κυπριανού εναντίον της κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται ικανοποιητικά, υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες ο εν λόγω βουλευτής παρουσιάζεται να αποπειράθηκε να φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνο από κάποια απόσταση την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου χωρίς καμιά επαφή/ άγγιγμα ή υπό άλλες περιστάσεις που δημιουργούσαν τον φόβο άσκησης βίας ή άσεμνης πράξης, συμβάν που ακολούθησε την φωτογράφηση του κ. Αντρέα Κυπριανού από την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου με το κινητό της, ενώ αυτός κάπνιζε εντός της ίδιας αίθουσας".

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας είχε κρίνει ότι "δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να αποταθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο απασχολώντας την Πλήρη Ολομέλεια με υποβολή αιτήματος για άρση ασυλίας μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και άδεια ποινικής δίωξης σε σχέση με τα πιο πάνω, ήσσονος σοβαρότητας αδικήματα τα οποία είναι αποτέλεσμα μιας επιπόλαιας συμπεριφοράς η οποία έτυχε ήδη δημόσιας στηλίτευσης και κριτικής" και συμπλήρωνε ότι "δόθηκαν επίσης οδηγίες όπως για το αδίκημα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο εκδοθούν εξώδικα εναντίον των εμπλεκομένων βουλευτών".

Αστυνομία: Έκλεισε ο φάκελος
Ο φάκελος έκλεισε και παραδόθηκε στην Γενική Εισαγγελία αναφέρουν στην «Κ» αστυνομικές πηγές και ως εκ τούτου καμιά διαρροή δεν έγινε εκ μέρους Αστυνομίας. Η Αστυνομία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτό το παιχνίδι, επισημαίνουν εξάλλου οι ίδιες πηγές, καλούμενες να σχολιάσουν τις αιχμές που άφησε ο Κώστας Κληρίδης στην ανακοίνωση του περί επιλεκτικών διαρροών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση