ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ: Άμεση ενημέρωση του λαού για τις διαπραγματεύσεις

Να ξεκαθαριστεί εάν Κυπ. Δημοκρατία και ψευδοκράτος θα συμμετέχουν σε ισότιμη βάση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την άμεση ενημέρωση του λαού για τα θέματα στα οποία υπήρξαν συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της δημοκρατίας και της διαφάνειας ζητά από την Κυβέρνηση το ΚΣ ΕΔΕΚ, δια του Προέδρου του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε επίσης Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Κυβέρνηση να διευκρινίσουν αν σε τυχόν πολυμερή διάσκεψη θα συμμετέχουν σε ισότιμη βάση η Κυπριακή Δημοκρατία και το ψευδοκράτος.

«Καλούμε την Κυβέρνηση ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η δημόσια και διαφανής ενημέρωση του λαού στα θέματα τα οποία όπως τόνισα προηγουμένως υπάρχει σύγκλιση», είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Σε άλλη του αναφορά στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «λυπούμαι να παρατηρήσω ότι χθες το βράδυ σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά από τη συζήτηση του κεφαλαίου για τις εγγυήσεις να συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη για να καθορίσει τη μορφή των εγγυήσεων».

«Είναι πολύ καλά γνωστή η θέση της ΕΔΕΚ ότι οποιαδήποτε διάσκεψη, πολυμερής ή όχι, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι σ` αυτή θα λάβουν μέρος αναγνωρισμένα κράτη και αναγνωρισμένες κυβερνήσεις», πρόσθεσε.

Γι αυτό, συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαροκατά πόσο στην οποιαδήποτε πολυμερή διάσκεψη θα συμμετέχουν σε ισότιμη βάση η Κυπριακή Δημοκρατία και το ψευδοκράτος.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Πρόεδρος της Βουλής θα είναι υποψήφιος με την ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «υπάρχει ήδη καταστατική πρόνοια που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και βρίσκεται σε ισχύ για το ποιοι δικαιούνται με βάση τις μέχρι σήμερα θητείες τους να είναι υποψήφιοι». Η καταστατική πρόνοια αφορά δύο πολιτειακές θητείες είπε, απαντώντας σε επιπρόσθετη ερώτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση