ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ θέτει ο Αβέρωφ

Πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ συζήτησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Reuven Rivlin.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσσέτ Tzachi Hanegbi, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, που αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως κράτη που ασπάζονται τις ίδιες δημοκρατικές αξίες.

Σημειώθηκε επίσης ότι η σημασία της πρακτικής ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας έγκειται και στο γεγονός ότι οι δύο πλευρές καλούνται να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις και ασύμμετρες απειλές, όπως το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε ότι οι προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά και στη δημιουργία ενός πλέγματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια, ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην τριμερή συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.
 
Ο κ. Rivlin εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη που η Κύπρος παρέχει στο κράτος του Ισραήλ, κάνοντας θετική μνεία στη συμβολή του κ. Νεοφύτου στη δυναμική που έχουν λάβει οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.    
 
Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μέσω διαλόγου, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια λύση η οποία να προνοεί εγγυήσεις από την Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε αρνητικά και το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ.     
 
Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα ενδιαφέροντος, σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παρόν στην συνάντηση ήταν ο κ. Hanegbi , ενώ από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, παρούσα ήταν η Πρέσβης της Δημοκρατίας στο κράτος του Ισραήλ, κα Σαλίνα Σάμπου

 


 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση