ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλλούρης: Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ο ΔΗΣΥ

Επικρίσεις ότι ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να συνδέσει το ψηφοδέλτιό του με το εθνικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς ΔΗΣΥ με τη δημοσιότητα για αναβολή της προετοιμασίας του ψηφοδελτίου για τις Βουλευτικές, βλέπει ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, εξηγώντας ότι αυτό δεν βοηθά καθόλου στο σοβαρό διακομματικό διάλογο για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου.

«Η δημοσιότητα που δίδει η ηγεσία του ΔΗΣΥ αναφορικά με την προετοιμασία του ψηφοδελτίου τους συνδέοντάς το με το εθνικό θέμα, μου δημιουργεί έκπληξη και μεγάλη απορία πως κάποιοι θέλουν κομματικές τακτικές και τακτικισμούς που αφορούν στο κόμμα τους να προσπαθούν να το αναδεικνύουν ως μείζον εθνικό θέμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Αν πράγματι, σημείωσε, «ήταν άλλες οι προτεραιότητές τους – και πρέπει για όλους να είναι άλλες οι προτεραιότητές μας – δεν θα προχωρούσαν ως τη μόνη κύρια προσπάθειά τους πριν από τις γιορτές να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο με πλήρη συνεργασία με το ΑΚΕΛ».

«Αυτή η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δεν βοηθά καθόλου ούτε γι' αυτά που πρέπει να συναινέσουμε, αλλά και ούτε γι' αυτά που πρέπει να συζητούμε σ` ένα σοβαρό διάλογο διακομματικό αν θέλουμε να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, το Κυπριακό, τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής και την απόδοση δικαιοσύνης, τα οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα των ανέργων» ανέφερε ο κ. Συλλούρης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του κ. Συλλούρη ακολούθησαν την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη ότι στο καταστατικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, το οποίο  είναι προγραμματισμένο για τις 31 Ιανουαρίου θα τεθεί εισήγηση της ηγεσίας για δίμηνη αναβολή των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων βουλευτών, αναμένοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Για τον ΔΗΣΥ, τόνισε, προέχει το εθνικό θέμα και όχι οι εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τορναρίτης: «Ισως αναβληθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΔΗΣΥ»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση