ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα τετραμερούς / πενταμερούς στο Νταβός

Διαβεβαιώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΚΥΠΕ

ΚΥΠΕ

Δεν τίθεται θέμα για την Κυβέρνηση είτε επίσημης είτε άτυπης τετραμερούς ή/και πενταμερούς συνάντησης στο Νταβός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου παρόντες θα είναι πάνω από 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πέραν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο χιονοδρομικό κέντρο αυτό αναμένονται περίπου 2.500 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και διαμορφωτές γνώμης για το 46ο ετήσιο φόρουμ, το οποίο προβλέπεται ότι θα διεξαχθεί από την 20ή ως την 23η Ιανουαρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στο Νταβός, δήλωσε χθες ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν συναντιώμασταν όλοι εκεί (οι δύο ηγέτες, ο Τσίπρας και ο Νταβούτογλου) για ένα καφέ και συζητούσαμε κάποια από τα θέματα που εκκρεμούν».

«Δεν τίθεται θέμα είτε επίσημης, είτε άτυπης τετραμερούς ή/και πενταμερούς συνάντησης στο Νταβός» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Το Φόρουμ θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις και τις επιπτώσεις της "τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης". Ο όρος τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναφέρεται στη συγχώνευση των τεχνολογιών", ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, η οποία έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΗΠΑ: Δεν είναι σωστό το status quo στην Κύπρο
Όλα στο τραπέζι στο νέο τετ-α-τετ των ηγετών

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση