ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεμιστοκλέους: Δεν έφερε ένσταση στην άρση της ασυλίας του (upd)

Τον Φεβρουάριο αποφασίζει το Ανώτατο για τον βουλευτή του ΔΗΣΥ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τον επόμενο μήνα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου στην αίτηση του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη για άρση της ασυλίας του βουλευτή Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Κατά την ακρόαση της αίτησης, ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Θεμιστοκλέους Κρις Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε στους 12 εφέτες δικαστές ότι ο πελάτης του δεν θα φέρει ένσταση στην αίτηση του γενικού εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι ο πελάτης δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί η βουλευτική ασυλία ως ασπίδα και ουδέποτε θεώρησε τον εαυτό του κάτι διαφορετικό από οποιονδήποτε πολίτη της Δημοκρατίας.

Συνάμα ο κ. Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε ότι η μη ένσταση στην αίτηση του γενικού εισαγγελέα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή του υποβάθρου της αίτησης. Συμπλήρωσε δε ότι θα αφεθεί η Ολομέλεια να αποφανθεί αν δικαιολογείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Ο γενικός εισαγγελέας, αφού ανέφερε τους λόγους για τους οποίος αιτείται άρση της ασυλίας του βουλευτή, χαιρέτησε τη θέση της πλευράς Θεμιστοκλέους να μη φέρει ένσταση.

Με βάση τα όσα είπε ο κ. Κληρίδης, η αίτηση αποσκοπεί όπως η Ολομέλεια δώσει την άδεια ώστε να προχωρήσει η υπόθεση σε όλα τα στάδια με την επιβολή ποινών που προβλέπονται.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ολομέλεια έδωσε πέντε μέρες στον γενικό εισαγγελέα για την αγόρευσή του και άλλες πέντε στην υπεράσπιση. Όρισε δε την 1η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα συνέλθει και πάλι η Ολομέλεια για διευκρινίσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X