ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυπριανού: Στόχος να συζητήσουμε όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα

Το ΑΚΕΛ θα μεταφέρει στον Τσαβούσογλου τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, συνοδευόμενος από τον επικεφαλή του Γραφείου Κυπριακού της Κ.Ε. του κόμματος Τουμάζο Τσιελεπή, όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση της αντιπροσωπείας του κόμματος για την Τουρκία, όπου και θα συναντηθούν με τον ΥΠΕΞ της χώρας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «κρίναμε σκόπιμο να έχουμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανταλλάξουμε απόψεις για τους χειρισμούς που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη. Βεβαιώσαμε με τον κ. Αναστασιάδη ότι εκείνο που θα μεταφέρουμε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών είναι οι διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Ο κ. Κυπριανού αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όπου και θα ενημερωθεί από τη δική του πλευρά για τις συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογο του αλλά και θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη συνάντηση και το Κυπριακό γενικότερα.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, η προσπάθεια θα είναι να συζητηθούν όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τις προθέσεις του κ. Τσαβούσογλου.

«Έχουμε δύσκολο και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε»
Στο μεταξύ, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο περιουσιακό, «για να γνωρίζουμε πού ακριβώς βρίσκονται τα ζητήματα», ενώ έκανε λόγο για δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως «είναι μεγάλο λάθος να γίνονται δημόσιες δηλώσεις οι οποίες να λένε ότι είμαστε στο παρά πέντε ή στο παρά ένα της λύσης».

«Είμαστε κοντά αλλά είμαστε και πάρα πολύ μακριά. Υπάρχουν άλυτα σημαντικά ζητήματα που από μόνο του το καθένα μπορεί να αποτελέσει λόγο για να μην υπάρξει συμφωνία. Είμαστε λοιπόν πάρα πολύ μακριά, έχουμε δύσκολο και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε. Οσο περισσότερο περιοριστούν οι δημόσιες δηλώσεις τόσο το καλύτερο».

«Αν τηρηθεί η σημειολογία, ουδέν πρόβλημα από τη συνάντηση στο Νταβός»
Κληθείς να αναφέρει τη θέση του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Μουσταφά Ακιντζί στο Νταβός, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εάν τηρηθεί η σημειολογία, δηλαδή αν προσέξει ο ΓΓ και ο ΟΗΕ γενικότερα πώς θα παρουσιαστεί αυτή η συνάντηση θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι ξεκαθαρίζει και είναι και πολύ σημαντικό και για μας είναι ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε άλλη συνάντηση, ούτε πενταμερής ούτε τετραμερής ούτε οτιδήποτε άλλο».

Αναστασιάδης: Επικέντρωση στις βασικές αρχές της λύσης
Στο μεταξύ αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω Twitter.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάμοντ: Σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό λόγω τουρκικής στήριξης
Λιλλήκας: O ΠτΔ να θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της στο Νταβός

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση