ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιλλήκας: Να ξεκαθαριστεί η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έκκληση προς το ΠτΔ έκανε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών να εγκαταλείψει τη θεωρία του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει στις συνομιλίες το ζήτημα της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, με αφορμή την τοποθέτηση του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκία στις Βρυξέλλες ο οποίος, όπως είπε, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά τις τουρκικές επιδιώξεις για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είναι η πολλοστή φορά που η Τουρκία, δηλώνει δημόσια - και έμπρακτα μέσα από τις συνομιλίες, επιχειρεί να καταλύσει την κυπριακή Δημοκρατία και να την υποκαταστήσει με ένα νέο κράτος», ανέφερε.

O κ. Λιλλήκας ανέφερε πως δεν μπορεί το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα της διατήρησης και συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντιμετωπίζεται με διφορούμενες έννοιες και με εποικοδομητικές ασάφειες.

«Αναμένουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να εγκαταλείψει τη θεωρία του και να αναιρέσει τη δημόσια του δήλωση ότι μπορεί να μην το δέχονται να διατυπωθεί στη λύση, αλλά στην πράξη θα το δεχτούν», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αν η τουρκική πλευρά αρνείται τη ρητή διατύπωση στα έγγραφα των συνομιλιών για συνέχεια και διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε θα πρέπει ο Πρόεδρος να αναστείλει τη συμμετοχή του σε μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει σε ομηρία και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση