ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα είπαν για το Κυπριακό Νταβούτογλου - Μπαν Κι Μουν στο Νταβός

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα για μια μόνιμη επίλυση του Κυπριακού

ΚΥΠΕ

Οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση του Κυπριακού πρέπει σιγά σιγά να περάσουν σε επίπεδο στο οποίο να συμμετάσχουν και οι εγγυήτριες δυνάμεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν sτο Νταβός.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Τζιχάν, ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι τους επόμενους μήνες οι πλευρές θα συναντηθούν και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια μόνιμη επίλυση του Κυπριακού.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι στα βασικά θέματα υπάρχει μια τάση για κοινές απόψεις, προσθέτοντας ότι ελπίζουν πως θα γίνουν περισσότερα βήματα σε αυτά τα θέματα.

Ανέφερε ότι εκτιμά να προχωρούν θετικά οι εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία συζήτησαν και αυτά τα θέματα, ενώ στο Νταβός η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι για πρώτη φορά εκπροσωπούνται οι Τ/κ σε ένα φόρουμ όπως είναι το Νταβός, λέγοντας ότι είναι σημαντικό που ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε στο ίδιο φόρουμ "με τον Ε/κ ηγέτη επί ίσοις όροις", κατά την έκφρασή του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση