ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ:Θετική η επίσκεψη Αντρου στην Τουρκία

Ικανοποίηση και για τα αποτελέσματα στο Νταβός - Αντιδράσεις κομμάτων

ΚΥΠΕ

Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα των συναντήσεων και των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Νταβός ήταν θετικά και μόνο θετικά, δήλωσε την Κυριακή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Eυρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα τη θέση κόμματος του ότι και οι επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 42ου μνημοσύνου του στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, ο κ.Χριστοφόρου είπε πως ο Κυπριακός Ελληνισμός υφίσταται εδώ και 42 χρόνια τις τραγικές συνέπειες της εισβολής και της κατοχής "και εμείς οι Ε/κ πρώτοι νοιαζόμαστε να απαλλαγούμε όσο το δυνατό το συντομότερο από αυτές τις συνέπειες".
 
"Επειδή γνωρίζουμε και θεωρούμε ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Τουρκία, θεωρούμε ότι βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση οι επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία, γιατί μόνο με πιέσεις, επαφές και συναντήσεις με την Τουρκία, που είναι η πηγή του προβλήματος, μπορούμε να επιτύχουμε δικαίωση και επίλυση του κυπριακού προβλήματος", συμπλήρωσε.
 
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά και το γεγονός πως δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος από τις επαφές που είχε στην Τουρκία, ο κ. Χριστοφόρου είπε πως "το καθήκον όλων μας - και πιστεύω αυτό το πράττει πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -  είναι να αξιοποιούμε την κάθε ευκαιρία, την κάθε δυνατότητα, τον κάθε μοχλό πίεσης προς την κατεύθυνση για την προώθηση και επίλυση της εθνικής μας υπόθεσης".
 
Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως "συνηθίσαμε εδώ και 42χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, να μην καταθέτουμε τα όπλα και τις προσπάθειες για να επιλύσουμε το Κυπριακό και να απαλλαγούμε από τον εισβολή και την κατοχή".

Περδίκης:  Οι επαφές του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στην Τουρκία βοηθά την Άγκυρα
Η αποστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία τελικά οδήγησε στο να ενισχύσει το καλό της όνομα και το επικοινωνιακό της παιχνίδι, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος κάλεσε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στους χειρισμούς τους.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος στην Ακτή του Κυβερνήτη, ο κ. Περδίκης είπε πως "μου φαίνεται λίγο περίεργο να δίνουμε συγχωροχάρτι της Τουρκίας και να πιστοποιούμε ότι έχει καλή θέληση για λύση του Κυπριακού και να δίνουμε και ευκαιρία στους Τούρκους ηγέτες να ζητούν από την Ελλάδα να εμπλακεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, δηλαδή να εγκαλείται πλέον από τους Τούρκους η Ελλάδα ότι δεν εμπλέκεται στο Κυπριακό όπως εμπλέκεται η Τουρκία".

"Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί", είπε και υποστήριξε πως με τις ενέργειες αυτές "δίνουμε ευκαιρίες στους Τούρκους να κερδίζουν συνέχεια πόντους στο επικοινωνιακό παιχνίδι που αν παρ' ελπίδα δεν έχουμε λύση στο Κυπριακό, αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι θα έχει σημαντικό ρόλο στο γνωστό θέμα του blame game, δηλαδή σε ποια πλευρά θα επιρριφθούν ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης του Κυπριακού".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση