ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζήτημα τάξης θέτουν για τον Τριανταφυλλίδη στελέχη του ΔΗΣΥ

Εκφράζω προσωπικές απόψεις λέει στην Κ για τις επικρίσεις στο Νταβός ο κ. Τριανταφυλλίδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Εκπροσωπώ τον ΔΗΣΥ στις συνομιλίες, αλλά τα όσα καταγράφω είναι οι προσωπικές μου απόψεις» αναφέρει στην «Κ» ο Κρις Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ και εκπρόσωπος του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα, μετά και από τις επικρίσεις του στο twitter για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Νταβός.

Κληθείς να σχολιάσει στην «Κ» κατά πόσο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ενήμερος για τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς στο Κυπριακό, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε πως είναι γνωστές οι απόψεις του εδώ και καιρό και επεσήμανε πως δεν το έχει πράξει, αλλά αν επιθυμεί κάποιος, μπορεί να τον ρωτήσει την άποψή του.

Οι δηλώσεις του Κρις Τριανταφυλλίδη ότι στο Νταβός «χάσαμε κατά κράτος» προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση στελεχών του κόμματος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρις Τριανταφυλλίδης εκφράζει τις διαφωνίες του για τα όσα διαμείβονται στο τραπέζι των συνομιλιών. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, τα ανώτατα δώματα της Πινδάρου, αν και θέλουν να αποσιωποιηθεί το θέμα, έχουν ήδη θορυβηθεί από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα.

Δημητρίου: Ξεπέρασε κάθε όριο

Ο πρόεδρος της ΟΝΕ Δημήτρης Δημητρίου φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να αποσιωποιηθεί για άλλη μία φορά το ζήτημα πως ο Κρις Τριανταφυλλίδης επικρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, εγείροντας θέμα τάξης. Ήδη, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Δημητρίου έχει αποστείλει επιστολή στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και ζητεί τη διεξοδική συζήτηση του συμβάντος.

«Πιστεύουμε μεν, ως θέση αρχής, στην πολυφωνία και στην πολυσυλλεκτικότητα απόψεων. Ωστόσο, η ένταση και η φύση της διαφωνίας του κ. Τριανταφυλλίδη σε θέμα αρχής, αλλά και η έκφρασή της με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ο πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του κόμματος, ο εκπρόσωπος του κόμματος στην διαπραγματευτική ομάδα  για το Κυπριακό και ο υπεύθυνος της ομάδας Κυπριακού του κόμματος, θεωρώ πως ξεπέρασε κάθε όριο, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο θέμα τάξης» αναφέρεται σε επιστολή του κ. Δημητρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΟΝΕ επέκρινε μέσω facebook τις δηλώσεις του κ. Τριανταφυλλίδη, καταγράφοντας χαρακτηριστικά: «η ελπίδα για επίλυση να κυριαρχήσει στον φόβο και τον πανικό που κάποιοι σπέρνουν. Ακόμα και εντός του ΔΗΣΥ, ο εκπρόσωπος στη διαπραγματευτική ομάδα Κρις Τριανταφυλλίδης ρίχνει συνθήματα και λογοπαίγνια».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση