ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι μεταγραφές προκαλούν έριδες στο ΔΗΚΟ

Η ηγεσία του ΔΗΚΟ επιδέχεται αμφισβητήσεων από μερίδα κομματικών στελεχών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Νέος κύκλος εσωκομματικών αντιδράσεων ανοίγει στο ΔΗΚΟ μετά και από την ανακοίνωση μεταγραφών και υποψηφιοτήτων που θα πλαισιώνουν το δηκοϊκό ψηφοδέλτιο. Το σύνθημα «ενώνουμε τις δυνάμεις του ενδιάμεσου στο ψηφοδέλτιό μας» με το οποίο προχωρά για τις επικείμενες εκλογές η ηγεσία του ΔΗΚΟ επιδέχεται αμφισβητήσεων από μερίδα κομματικών στελεχών οι οποίοι κρίνουν πως το ψηφοδέλτιο δεν είναι μόνο αδύναμο αλλά κινείται και σε σκληρή γραμμή.


Κύκλοι πέριξ του Νικόλα Παπαδόπουλου θεωρούν το ψηφοδέλτιο ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς η δηκοϊκή ηγεσία κατάφερε να προσελκύσει πολιτικές προσωπικότητες άλλων κομματικών χώρων όπως αυτήν του Ανδρέα Φαντη από το ΑΚΕΛ και των Μαριάννα Πελεκάνου και Μάριου Σοφρωνίου από το ΕΥΡΩΚΟ.
Από πλευράς των μετριοπαθών πάντως υπάρχουν αντιδράσεις. Αφενός γιατί θεωρούν πως οι μεταγραφές που επιτεύχθηκαν δεν θα βοηθήσουν το κόμμα, αλλά θα το οδηγήσουν σε μία πιο σκληρή και ακραία γραμμή. Ήδη κομματικά στελέχη επισημαίνουν πως υπάρχουν δυσκολίες στην ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου με εμφανές το ενδεχόμενο καθυστέρησης στη δημοσιοποίησή του. Από πλευράς της ηγεσίας αναφέρουν πάντως πως το ψηφοδέλτιο σιγά σιγά ολοκληρώνεται και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δώσουν σύντομα μια σαφή απάντηση.


Στο περίμενε από Αθηνά και Αντιγόνη
Πάντως, το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Κερύνειας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 6 Φεβρουαρίου, δίδει περισσότερο χρόνο στα αναποφάσιστα στελέχη. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και η Αθηνά Κυριακίδου. Οι δύο κυρίες του Κέντρου φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το πώς θα κινηθούν, με πολιτικούς κύκλους να θεωρούν πλέον απομακρυσμένο-τουλάχιστον για την Αθηνά Κυριακίδου- το ενδεχόμενο διεκδίκησης επανεκλογής.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση