ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έσβησε πρόστιμο του Θεμιστοκλέους ο Χριστόφιας (upd)

Ο Πέτρος Κληρίδης εξηγεί στην «Κ» γιατί εισηγήθηκε σβήσιμο του προστίμου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στο σβήσιμο προστίμου που αφορούσε σε κάποια τροχαία παράβαση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους είχε προχωρήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από σχετική εισήγηση του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη. Το όλο θέμα ανέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του βουλευτή Λεμεσού του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο επιβεβαίωσε τονίζοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Η «Κ» επικοινώνησε με τον τέως γενικό εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι είχε εισηγηθεί κάτι ανάλογο στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως μας είπε ο Πέτρος Κληρίδης, ο λόγος της εισήγησής του ήταν γιατί ο βουλευτής Λεμεσού είχε καταδικασθεί από δικαστήριο για κάποια τροχαία παράβαση χωρίς να είναι γνωστή η βουλευτική του ασυλία. Συγκεκριμένα, όπως θυμάται ο τέως γενικός κάποιο αστυνομικό όργανο σταμάτησε για έλεγχο τον βουλευτή, ο οποίος στην ερώτηση για την επάγγελμική του ιδιότητα είχε δηλώσει, όπως μας είπε ο κ. Κληρίδης, αμπελουργός.

Το αστυνομικό όργανο όπως μας ανέφερε δεν αναγνώρισε τον βουλευτή και προχώρησε σε καταγγελία του σε δικαστήριο, το οποίο στη συνέχεια τον καταδίκασε, αγνοώντας για την ασυλία του καταδικασθέντα. Αυτός ήταν και ο λόγος όπως μας είπε ο κ. Κληρίδης που υπέβαλε εισήγηση στον Δημήτρη Χριστόφια για αναστολή της ποινής.

Το Ανώτατο αποφασίζει για την ασυλία
Η διαδικασία επί της αίτησης του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Θεμιστοκλέους ήταν σύντομη και αφορούσε σε διευκρινίσεις επί των γραπτών αγορεύσεων των δύο πλευρών.

Ο Κώστας Κληρίδης κατά την έναρξη της διαδικασίας έθεσε θέμα για κάποια σημεία της γραπτής αγόρευσης του δικηγόρου υπεράσπισης του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, τα οποία, όπως είπ,ε μπορούν να εγερθούν για να μην εγκρίνει το δικαστήριο το αίτημα για άρση της ασυλίας.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης δικηγόρος του Ανδρέα Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι θέση του πελάτη του είναι να μην υποβάλει ένσταση στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα, διευκρινίζοντας ότι τα σημεία που έθεσε στο Δικαστήριο ο κ. Κληρίδης και αναφέρονται στην αγόρευσή του είναι η τοποθέτηση της υπεράσπισης σε νομικά ζητήματα που σε καμία περίπτωση δεν διαφοροποιούν την αρχική στάση έναντι του αιτήματος του γενικού εισαγγελέα.

Το Δικαστήριο επεφύλαξε την απόφασή του για τις επόμενες μέρες.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση