ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε αριστίνδην και νέους προσηλώνεται ο Αβέρωφ

Φλερτ με Κλέα Παπαέλληνα Σταύρο Ζένιο και νέα ηλικιακά πρόσωπα κάνει ο ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με το καταστατικό συνέδριο να αποτελεί πλέον παρελθόν ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσηλώνεται πλήρως στην αναζήτηση στελεχών για το στήσιμο ενός ελκυστικού και νικηφόρου ψηφοδελτίου. Νέα ηλικιακά πρόσωπα, γυναίκες αλλά και προσωπικότητες που έχουν εδραιωθεί στον επαγγελματικό τους χώρο περιφέρονται στα ανώτατα δώματα της Πινδάρου το τελευταίο διάστημα και δέχονται κρούσεις για να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Μάη.

Οι αριστίνδην

Στα κομματικά πηγαδάκια γίνεται έντονος λόγος για το ποιοι θα αποτελούν τις αριστίνδην επιλογές του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Ήδη δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Σόλωνα Κασίνη στην Επαρχία Λευκωσίας ενώ όπως όλα δείχνουν και η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα, φαίνεται πως θα πλαισιώνει το συναγερμικό ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας. Κομματικά στελέχη αναφέρουν πως η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, τόσο με το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό της έργο, όσο και με τις κοινωνικές διασυνδέσεις της μπορεί να εξασφαλίσει την αστική Λευκωσία, η οποία αποτελεί στοίχημα για το κόμμα της Δεξιάς.

Το ίδιο ισχύει και για τη σχεδόν βέβαιη πλέον υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη Σταύρου Ζένιου αντιστοίχως στην Επαρχία Λεμεσού. Από την ονοματολογία των αριστίνδην, δεν παραλείπεται και το όνομα του δημάρχου της Κερύνειας Γλαύκου Καριόλου, εξαιτίας και πρόσφατης συνάντησης που είχε ο δήμαρχος με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Σε επαφές και διαβουλεύσεις φαίνεται να βρίσκεται το κόμμα και με την γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Ελίτα Μιχαηλίδου, η οποία όπως αναφέρουν δείχνει ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο διεκδίκησης εκλογής στο κοινοβούλιο.

Ο «πόλεμος» στη Λευκωσία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας αλλά και ποιοι θα αποτελέσουν τους εν δυνάμει βουλευτές. Αν και για πολλούς θεωρείται δεδομένη η επανεκλογή των ίδιων προσώπων στην Επαρχία Λευκωσίας, δυναμική κρίνεται η παρουσία νέων στελεχών, όπως αυτή του Προέδρου της ΟΝΕ Δημήτρη Δημητρίου.

Στη μάχη της διεκδίκησης έδρας στη Λευκωσία, μπαίνουν και τα ονόματα των Ανδρέα Πιτσιλλίδη, Ξένιας Κωνσταντίνου και Σάββιας Ορφανίδου. Όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, η έντονη μάχη που παρατηρείται στη Λευκωσία είναι εξαιτίας και της πεποίθησης ότι το κόμμα θα λάβει μία επιπρόσθετη έδρα στην επαρχία.

Μέχρι να κλείσει το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας πάντως φαίνεται να είναι όλα ρευστά. Ζήτημα που θα επηρεάσει τους συσχετισμούς δυνάμεων και την επικρατούσα ονοματολογία αποτελεί και το τι θα πράξει ο στενός σύμβουλος του Αβέρωφ Νεοφύτου και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης Μιχάλης Σοφοκλέους. Στελέχη αναφέρουν πως αν και δέχεται έντονες πιέσεις για να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο, ο ίδιος δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί.

Λεμεσός σε εκλογές

Μάχη των μαχών παρατηρείται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Λεμεσού, με το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών. Ήδη στα κομματικά πηγαδάκια επικρατεί αναστάτωση πως κάποιοι εκ των υφιστάμενων βουλευτών ενδεχομένως να μείνουν εκτός, δεδομένου του ότι το κόμμα κάνει κρούσεις σε νέους κάτω των 45 και γυναίκες οι οποίοι βάσει των ποσοστώσεων που προνοεί το καταστατικό, εξασφαλίζουν χωρίς εκλογική διαδικασία θέση στο ψηφοδέλτιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πέραν των υφιστάμενων βουλευτών και του ονόματος του Σταύρου Ζένιου, υποψήφιοι φαίνεται να είναι ο Επαρχιακός Λεμεσού Νίκος Σύκας, ο Βαλεντίνος Ιωάννου η Ελένη Σύρου και ο Αντώνης Στυλιανού.

Γόνοι πολιτικών στην Αμμόχωστο

Ανοικτό παραμένει και το πώς θα κινηθεί το κόμμα στην Επαρχία Αμμοχώστου. Γιώργος Γεωργίου, Σωτήρης Σαμψών, Ευγένιος Χαμπουλλάς θα επαναδιεκδικήσουν, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η υποψηφιότητα του υπουργού άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πέραν του Ονούφριου Κουλλά, εντόνως ακούγεται και η υποψηφιότητα δύο γόνων γνωστών πολιτικών προσώπων του παρελθόντος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X