ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με μεταγραφές και μισό ΔΗΚΟ ολοκληρώνει ψηφοδέλτιο ο Νικόλας

Την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι όποιες εκκρεμότητες του ψηφοδελτίου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε τροχιά ολοκλήρωσης του ΔΗΚΟϊκού ψηφοδελτίου βρίσκεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τις τελικές απαντήσεις των προβληματιζόμενων εν δυνάμει υποψηφίων να μεταφέρονται για την ερχόμενη Παρασκευή. Όπως όλα δείχνουν, το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από αρκετές μεταγραφές, επιστροφές παλαιότερων πολιτικών προσώπων και μισό ΔΗΚΟ, καθώς πολλά από τα στελέχη του κόμματος δεν κατέρχονται στις επικείμενες εκλογές.

Αριστίνδην ο Τυρίμος
Ως αριστίνδην επιλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου για την επαρχία Λευκωσίας κατεβαίνει ο Κυριάκος Τυρίμος, σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ. Μετά την αποχώρησή του από το ΑΚΕΛ και τη Συμμαχία Πολιτών, εντάσσεται πλέον στο ΔΗΚΟϊκό δυναμικό. Στο ΔΗΚΟ αναφέρεται πως ο Κυριάκος Τυρίμος είχε διαγραφεί από το κόμμα εξαιτίας της στήριξής του στον Τάσσο Παπαδόπουλο, ωστόσο πηγές στην Εζεκία Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζουν πως ο λόγος διαγραφής του ήταν όταν με τον Δώρο Χριστοδουλίδη αρνήθηκαν να καταβάλουν στο κόμμα το εφάπαξ τους. Ο κ. Τυρίμος είχε ενταχθεί στη Συμμαχία Πολιτών από την οποία και αποχώρησε προσφάτως, με πηγές προερχόμενες από το ΑΚΕΛ να αναφέρουν πως μέχρι πρόσφατα έκανε ανεπιτυχώς κρούσεις για επανένταξή του στο κόμμα της Αριστεράς. Μαζί με τον Κυριάκο Τυρίμο και ο Ανδρέας Φάντης, στέλεχος του ΑΚΕΛ, παίρνει μεταγραφή στο ΔΗΚΟ, με ΔΗΚΟϊκά στελέχη να υποστηρίζουν πως πλέον το κόμμα έχει έρεισμα στο πιο «σκληρό» ακροατήριο του ΑΚΕΛ.

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ πλαισιώνουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από άλλους κομματικούς χώρους. Από τους Οικολόγους η Ελένη Χρυσοστόμου και από το ΕΥΡΩΚΟ οι Μαριάννα Χατζηστεφάνου, Ανδρέας Σιάμαρος, Νεόφυτος Χρυσοχόος και Γρηγόρης Χριστοδουλίδης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και στο ΔΗΚΟ αναφέρουν πως πολλά από τα στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ αποχωρούν καθώς διαφωνούν με τη παραμονή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα κατηγορεί το ΔΗΚΟ για δημιουργία εντυπώσεων, σημειώνοντας πως τα εν λόγω στελέχη είχαν προσχωρήσει με την αποχώρηση του Νίκου Κουτσού στη Συμμαχία Πολιτών.

Η επιστροφή των παλαιών
Και αν οι μεταγραφές είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εντόνως τα κομματικά πηγαδάκια, κρίσιμο για πολλούς παραμένει το αν θα πλαισιώνουν το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο οι Μάριος Ματσάκης και Ζαχαρίας Κουλίας. Ο Μάριος Ματσάκης έχει εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον του, ωστόσο στο ΔΗΚΟ φαίνεται να μην έχουν πάρει τελικές αποφάσεις. Κομματικά στελέχη αναφέρουν πως αν και δέχονται ιδιαίτερες πιέσεις από ΔΗΚΟϊκά μέλη για την επιστροφή του Μάριου Ματσάκη, για άλλους αποτελεί σημείο τριβής, καθώς του καταλογίζουν την ήττα του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές του 2008.

Τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά στον Ζαχαρία Κουλία, με την ηγεσία να έχει ανοικτή την πόρτα επιστροφής του Αμμοχωστιανού βουλευτή. Αν και πολλοί θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητά του με το ΔΗΚΟ, ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. «Θα πρέπει να μας ενημερώσει σύντομα για τις προθέσεις του» αναφέρουν στελέχη, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος αναμονής τελειώνει.

Ανοικτό ζήτημα η Αντιγόνη
Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι και η πρώην ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία σύμφωνα με κομματικές πηγές θέλει να δει όλους όσοι θα πλαισιώνουν το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο για να αποφασίσει. Η ίδια θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση στον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ σε συνάντησή τους. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, η ίδια προβληματίζεται για τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο, αλλά και για την απουσία πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση