ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκτός ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ ο Γιάννος Τσάππας

Επιχειρείται αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος τονίζει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με επιστολή ο Γιάννος Τσάππας μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ, προς το πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, θέτει τον εαυτό του εκτός από το ψηφοδέλτιο για την επαρχία Λεμεσού.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσάππας, στο ΔΗΚΟ « προωθείται ο πειραματισμός, με ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία» ενώ γίνεται «αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Από τα παιδικά μου χρόνια όταν άρχισα ν΄αντιλαμβάνομαι και να συνειδητοποιώ το πολιτικό γίγνεσθαι στην πατρίδα μου και να προσανατολίζομαι εθιστικά προς την πολιτική κουλτούρα, ήδη είχα ενταχθεί ενστικτωδώς στο κόσμο του Δημοκρατικού κόμματος. Ίσως να συνέτεινα και το ότι όλη η οικογένεια μου ήταν ενταγμένη σ΄αυτό το κόμμα, από την ίδρυση του και κυρίως καθ΄ότι θυμάμαι, η μετριοπάθεια, ο αυθορμητισμός και η γνησιότητα των αισθημάτων του κόσμου και της τότε ηγεσίας αυτού του κόμματος προς την πατρίδα μας και προπαντός η αντιμετώπιση και διαχείριση του εθνικού μας θέματος.

Επομένως το ενδιαφέρον και η ενεργός ανάμειξη μου στα κομματικά και γενικότερα στη πολιτική ήταν προδιαγεγραμμένη. Η εκλογή μου σε νεαρή ηλικία ως δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, αποτέλεσε την πρώτη πολιτική μου πράξη για να ακολουθήσει η εκλογή μου στο Ανώτατο Όργανο του Κόμματος, την Κεντρική Επιτροπή και Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΟ, ως βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού.
Για τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου 2016 προβληματίστηκα σοβαρά για να κατέλθω ως υποψήφιος με το κόμμα μου, το ΔΗΚΟ, στην Επαρχία Λεμεσού.

Για το σκοπό αυτό, είχα επανειλημμένες προσκλήσεις και μου ζητήθηκε επιτακτικά από το κόμμα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του αλλά και το προσωπικό μου ενδιαφέρον να συμβάλω για την ενίσχυση του. Πολλές παροτρύνσεις είχα και από προσωπικούς μου φίλους αλλά και από στενούς μου συνεργάτες. Μελέτησα επισταμένως τα τεκταινόμενα.
Πρωτοκλασάτα στελέχη και αξιωματούχοι του κόμματος εκφραστές της γνήσιας και διαχρονικής πολιτικής του, με γνώσεις και εμπειρίες, ευρισκόμενοι στο ζενίθ της πολιτικής τους αποδοτικότητας, παροπλίζονται και εξωθούνται σε περιθωριοποίηση.

Αντ΄αυτού, προωθείται ο πειραματισμός, με ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία και η συλλογή ατόμων απ΄όσον το δυνατόν περισσότερους πολιτικούς χώρους για την κατασκευή ενός τελετουργικού πύργου της Βαβέλ, για μια φαινομενική πολυσυλλεκτικότητα χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Μια αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος, με ταυτόχρονη παραποίηση της μετριοπαθούς, συναινετικής και ορθόδοξης πολιτικής του. Ένα κόμμα με μια αξιόπιστη πολιτική, ρέπει τώρα επικίνδυνα προς την αναξιοπιστία και την άκρατη αρνητικότητα με εμφανή τα στοιχεία της εκδικητικότητας. Το ΔΗΚΟ ως κόμμα που αποτελούσε διαχρονικά το ρυθμιστή της εξουσίας και προασπιστής των δικαίων του λαού τα τελευταία χρόνια δυστυχώς παρουσιάζεται ακρωτηριασμένο και ανάπηρο να δράσει πειστικά και αποτελεσματικά.

Τραγική πτυχή του Πολιτικού Δράματος του ΔΗΚΟ αποτελεί η επάνοδος του βουλευτή του, ο οποίος μετά από τέσσερεις συνεχείς θητείες αποφάσισε ωμά και απρόκλητα να στερήσει την προεδρία της βουλής από το κόμμα του, με το να καταψηφίσει τον πρόεδρο του και να στηρίξει τον πρόεδρο άλλου κόμματος. Η επαναφορά του στο κόμμα πάνω σε ποια πολιτική στηρίζεται; Τι διδάγματα δίδει; Και τι προαιωνίζει;

Όνειρα και οράματα μιας ζωής έχουν σπαραλιαστεί μέσα μου, γι΄αυτό μετά από έντονο προβληματισμό αποφάσισα να μη κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής σ΄αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Θα παραμείνω ενεργό στέλεχος του ΔΗΚΟ με τη νοσταλγία του παρελθόντος και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον του κόμματος μου και της πατρίδας μου.

Γιάννος Α. Τσάππας
Βοηθός Επαρχιακός Γραμματέας
ΔΗ.ΚΟ. Λεμεσού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση