ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς διάλυση η «Κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας εξουσιοδότησε τον Οζγκιουργκούν

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι Μπαϊράκ, πριν από λίγο το Κόμμα Εθνικής Ενότητας έλαβε μια σημαντική απόφαση και εξουσιοδοτεί τον ηγέτη του να διαλύσει την «συγκυβέρνηση» και να ξεκινήσει προσπάθεια για σχηματισμό μιας νέας «κυβέρνησης συνεργασίας».

Η εντολή δίνεται στον Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο ζήτημα του νερού. Το ΚΕΕ νωρίτερα είχε ζητήσει από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα να δώσει την συγκατάθεση του για την νέα συμφωνία με την Άγκυρα στο ζήτημα του νερού. Ωστόσο, το ΡΤΚ δεν έδωσε την σχετική συγκατάθεση μέχρι σήμερα.

Ας σημειωθεί ότι οι πρώτες πληροφορίες της Κ από την τ/κ κοινότητα αναφέρουν ότι παρά την νέα εξέλιξη, η «συγκυβέρνηση» ΡΤΚ-ΚΕΕ ενδέχεται να πάρει παράταση ζωής κυρίως εξαιτίας της στάσης της Άγκυρας, η οποία δεν επιθυμεί να δει άμεσα την διάλυση της. Ωστόσο, με την απόφαση του ΚΕΕ, πλέον έχει ανοίξει και ο δρόμος για την διάλυση της, παρά την ένσταση της Άγκυρας και την δημιουργία μιας νέας «κυβέρνησης συνεργασίας» ΚΕΕ-Δημοκρατικού Κόμματος. Διαφορετικά, η τ/κ κοινότητα θα οδηγηθεί σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Το ΚΕΕ δίνει διορία στο ΡΤΚ μέχρι την Τετάρτη για την υπογραφή της νέας συμφωνίας για το νερό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X