ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διμερείς συμφωνίες υπογράφουν Κύπρος-Βουλγαρία στη Σόφια

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη βουλγαρική πρωτεύουσα

ΚΥΠΕ

Διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας διεξάγονται στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σόφια, όπου συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη στην πλατεία St Aleksandar Nevski, όπου τον ανέμενε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev.

Κατά την υποδοχή, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με το παράσημο του Τάγματος “Stara Planina” και με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Plevneliev με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, οι οποίοι στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στη Σόφια, αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες Κύπρου και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει σήμερα τις επαφές του στη Σόφια με συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους αξιωματούχους.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X