ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μένουν οι τελευταίες πινελιές για το δηκοϊκό ψηφοδέλτιο

Δύο εκκρεμότητες μένουν για την ολοκλήρωσή του, σε Λευκωσία και Αμμόχωστο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε αξιολόγηση των μέχρι τώρα κινήσεων για το δηκοϊκό ψηφοδέλτιο προχώρησε το Εκτελεστικό Γραφείο το πρωί του Σαββάτου. Όπως είναι γνωστό τα ψηφοδέλτια των επαρχιών Πάφου Κερύνειας και Λάρνακας έχουν ήδη κλειδώσει, ενώ με την υποψηφιότητα του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έκλεισε την Παρασκευή και το για πολλούς κρίσιμο ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Λεμεσού, αφήνοντας εκτός τον Μάριο Ματσάκη.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο για τους υποψήφιους που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Θα πρέπει συνεπώς τις επόμενες βδομάδες, η ηγεσία να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες και συγκεκριμένα τις δύο εκκρεμότητες που μένουν για να κλείσει το ψηφοδέλτιο σε Λευκωσία και Αμμόχωστο. Η ηγεσία προτίθεται να παρουσιάσει στην Κεντρική Επιτροπή πέραν των 56 υποψηφίων ούτως ώστε να μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις εκεί που θα θεωρηθεί σκόπιμο.

Εκτός ο Ματσάκης
Με την υποψηφιότητα του ηθοποιού Κώστα Βήχα στην Επαρχία Λεμεσού έκλεισε και το ζήτημα υποψηφιότητας του Μάριου Ματσάκη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επιστροφή του πρώην ευρωβουλευτή, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, καθώς πολλοί, ακόμα και από τον στενό περίγυρο του Νικόλα Παπαδόπουλου, πίεζαν να μην κατέλθει. Υπήρξαν βέβαια και δηκοϊκά μέλη όπως αναφέρεται που επέμεναν στην υποψηφιότητα του Μάριου Ματσάκη. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως στον πέμπτο όροφο του ΔΗΚΟ εκφράζεται γενικά ικανοποίηση για το ψηφοδέλτιο όπως έχει διαμορφωθεί, καθώς όπως αναφέρεται έχουν θέσει την υποψηφιότητά τους με το κόμμα, προσωπικότητες που έχουν να προσφέρουν στο κόμμα.

Δείτε τα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΟ μέχρι τώρα:
Λεμεσός: Άθως Αντωνιάδης, Σάββας Αντωνίου, Γιάννης Αρμεύτης, Κώστας Βήχας, Άγγελος Βότσης, Γιάννης Γιαγκουδάκης, Πανίκος Λεωνίδου, Μαρτίνα Πιερή, Μάριος Σωφρονίου, Κυριάκος Τσουπανής, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Γρηγόρης Χριστοδουλίδης.

Πάφος: Αντώνης Αντωνίου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, Χρύσανθος Σαββίδης και Πάολα Χατζηλαμπρή (αριστίνδην).

Λάρνακα: Γιώργος Μαυρολεύτερος, Χρίστος Ορφανίδης, Γιώργος Προκοπίου, Ανδρέας Σιάμαρος Τρύφωνας Τρύφωνος και Μαριάννα Χατζηστεφάνου (αριστίνδην)

Κερύνεια: Αδάμος Ασπρής, δρ Πέτρος Κατσιολούδης (αριστίνδην υποψήφιος μετά από πρόταση του προέδρου του Κόμματος, μέλος της μαρωνιτικής κοινότητας) Ανδρέας Νικηταράς.

Η ονοματολογία που επικρατεί στα άλλα ψηφοδέλτια:
Λευκωσία: Νικόλας Παπαδόπουλος, Φύτος Κωνσταντίνου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Μαρίνος Μουσιούττας, Αλέκος Τρυφωνίδης, Ανδρέας Φάντης, Ηράκλης Γιωργαλλής, Ελένη Χρυσοστόμου Κυριάκος Τυρίμος, Μιχάλης Δαμιανού, Χρίστος Τσίγκης, Μάριος Παναγιώτου, Άντρη Γαβριηλίδη, Γιώργος Κυριάκου, Χρίστος Στρόππος, Δημήτρης Κουρσάρος.

Αμμόχωστος: Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας, Γιώργος Αναστασίου, Μιχάλης Ασσιώτης, Τζάνετ Ζήνωνος, Θέμης Θεμιστοκλέους, Ζαχαρίας Κουλίας, Λοΐζος Λοΐζου, Χρίστος Σενέκκης, Φωκάς Φράγκος και Νεόφυτος Χρυσοχός (αριστίνδην πρώην στέλεχος του ΕΥΡΩΚΟ).

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X