ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ακιντζί ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της «Κ» για τους αγνοουμένους

Σε δήλωσή του απαντά στο άρθρο και ρεπορτάζ του Ανδρέα Παράσχου για την Άσσια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άμεση ήταν η απάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο κάλεσμα του Διευθυντή της «Κ» Ανδρέα Παράσχου «να σηκώσει τα μανίκια» γύρω από το ζήτημα των 100 αγνοουμένων που έχουν ταφεί στην Άσσια. Το κάλεσμα του κ. Παράσχου προς τον κ. Ακιντζί έγινε μέσω αρθρογραφίας και ρεπορτάζ στη σημερινή έντυπη «Κ» με τον Μουσταφά Ακιντζί να απαντά πως έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με το τ/κ μέλος της ΔΕΑ για την ανάληψη δράσης γύρω από το ζήτημα.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε στις παραινέσεις της «Κ» υπογραμμίζοντας τη θέλησή του να κλείσει επιτέλους το ακανθώδες αυτό κεφάλαιο που προκαλεί πόνο στους συγγενείς των αγνοουμένων και επεσήμανε πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με το τ/κ μέλος της ΔΕΑ ούτως ώστε να αναλάβουν δράση και να αξιοποιήσουν τάχιστα με σοβαρότητα την όποια πληροφορία.

«Το ζήτημα των αγνοουμένων είναι ένα ζήτημα που προκαλεί πόνο και στις δύο κοινότητες» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του κ. Ακιντζί. «Όπως αναφέραμε σε κοινή διακήρυξη οι δύο ηγέτες, ο αριθμός των συγγενών των αγνοουμένων και οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να ήταν μάρτυρες μειώνεται με τα χρόνια» υπογραμμίζεται στη δήλωση επισημαίνοντας παράλληλα πως η πληροφόρηση που υπάρχει για το ζήτημα των αγνοουμένων θα πρέπει να αξιοποιηθεί τάχιστα και με την ανάλογη σοβαρότητα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Διερευνητική Επιτροπή των Αγνοουμένων (ΔΕΑ) εργάζεται με την ανάλογη ευαισθησία βάσει κανόνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Ακιντζί για να προσθέσει πως «ως τ/κ κοινότητα θα συνεχίσουμε τη θετική μας συμβολή σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αγνοουμένους όπως άλλωστε κάναμε σε άλλες 30 πιθανές εκταφές σε στρατόπεδα».

«Είναι βέβαιο πως η πληροφορία που ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα σχετικά με τους 100 αγνοουμένους που θάφτηκαν στην Άσσια και αργότερα μεταφέρθηκαν θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά» σημειώνεται στη γραπτή δήλωση του Τ/κ ηγέτη, ενώ υπογραμμίζεται ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή για το θέμα, με το τ/κ μέλος της ΔΕΑ.

«Ως ο ηγέτης των Τ/κ και ως άνθρωπος δεσμεύομαι στην κοινή ανακήρυξη που κάναμε οι δύο ηγέτες και θα ήθελα να υπογραμμίσω τη θέλησή μου η όποια δράση να γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε όλοι οι αγνοούμενοι, είτε Έ/κ είτε Τ/κ να βρεθούν και ο πόνος των συγγενών να αμβλυνθεί όσο είναι δυνατόν» καταλήγει η ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση