ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενόχληση στην Πινδάρου από το όχι του Ζένιου

Το παρασκήνιο και η επόμενη μέρα για την Επαρχία Λεμεσού

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

 Αμηχανία επικρατεί στα ανώτατα δώματα της Πινδάρου λίγο πριν από την επίσημη δημοσιοποιήση του συναγερμικού ψηφοδελτίου καθώς στο κόμμα, προσπαθούν να κλείσουν τις τελευταίες τρύπες που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο. Η απόφαση του Χριστόφορου Φωκαϊδη να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα και να παραμείνει στον κυβερνητικό σχηματισμό όπως επίσης και το ανατρεπτικό όχι που είπε στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Σταύρος Ζένιος προκαλούν νέα δεδομένα για το κόμμα της Δεξιάς. Ήδη στην Πινδάρου διενεργούνται πυρετώδεις διαβουλεύσεις με την ονοματολογία των πιθανών υποψηφίων να δίνει και να παίρνει λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Το κύριο διακύβευμα εξακολουθεί να μένει το ίδιο, να καταστεί το συναγερμικό ψηφοδέλτιο ελκυστικό και αντάξιο των προσδοκιών που καλλιέργησε εξαρχής ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αναπόφευκτα ο τρόπος με τον οποίο ο Σταύρος Ζένιος προτίμησε να δημοσιοποιήσει την άρνησή του να κατέλθει στο συναγερμικό ψηφοδέλτιο προκάλεσε έντονη ενόχληση αλλά και αμηχανία στους συναγερμικούς κόλπους. Όχι μόνο για τη δηκτική δήλωσή του ότι αρνείται να κατέλθει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους Ανδρέα Θεμιστοκλέους, Ανδρέα Κυπριανού και Ευγένιο Χαμπουλλά, αλλά γιατί ενώ η υποψηφιότητά του θεωρείτο δεδομένη, ο ίδιος επέλεξε να αποσυρθεί δύο μέρες πριν από την δημοσιοποίηση των διαθέσιμων θέσεων του ψηφοδελτίου.

Οι καλά γνωρίζοντες του κομματικού παρασκηνίου αναφέρουν πως υπήρχε έντονο ενδιαφέρον να κατέλθει ο πρώην πρύτανης στις επικείμενες εκλογές το οποίο ενδιαφέρον δεν ήταν μονόδρομος από την πλευρά της ηγεσίας, αλλά και από τον ίδιο τον Σταύρο Ζένιο. Σημειώνουν πως ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσπάθησε να ενισχύσει όσο μπορούσε την υποψηφιότητα Σταύρου Ζένιου με τη συμμετοχή του κ. Ζένιου στην καθοριστική για τον ΔΗΣΥ εκδήλωση για την οικονομία στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε, ενώ στο κομματικό ρεπορτάζ το όνομα του ακαδημαϊκού έπαιζε συνεχώς, ο ίδιος ουδέποτε προσπάθησε να διαψεύσει οτιδήποτε. Ήδη κομματικές πηγές, μετά και από τους λόγους απόσυρσής του αναφέρουν με νόημα πως ο ίδιος ήξερε και πριν από ένα μήνα ότι θα βρισκόταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους εν λόγω βουλευτές.
Το τι ακριβώς διημείφθη μέχρι και την απόφαση του Σταύρου Ζένιου να αποσυρθεί παραμένει ανοικτό με κομματικά στελέχη να εκτιμούν ότι στην τελική του απόφαση βάρυνε το γεγονός ότι δεν ήθελε να κατέλθει στην κούρσα ως κομματικός, αλλά ως αριστίνδην, κάτι το οποίο ήταν αδύνατο, καθώς είχε κατέλθει υπό αυτό το καθεστώς στις ευρωεκλογές.

Πάντως, μετά το εμπρηστικό όχι του Σταύρου Ζένιου ο Αβέρωφ Νεοφύτου εργάζεται πυρετωδώς για να καλύψει το κενό της δεδομένης όπως θεωρείτο υποψηφίοτητας του Σταύρου Ζένιου με ένα εξίσου ηχηρό όνομα. Ήδη στην Επαρχία Λεμεσού αναμενόμενη θεωρείται η Καρολίνα Πελενδρίτου ως αριστίνδην επιλογή αλλά και η υποψηφιότητα της Ελίτας Μιχαηλίδου η οποία συμμετείχε ενεργά στο κόμμα παλαιότερα. Μένει για τον συναγερμικό πρόεδρο να βρει εντός των επόμενων ημερών την υποψηφιότητα εκείνη η οποία θα δώσει επιπλέον δυναμική στην επαρχία και θα κλείσει τις φωνές που κάνουν λόγο για αδύναμο ψηφοδέλτιο στην Επαρχία Λεμεσού.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση