ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναγερμικοί σχηματισμοί ενόψει ψηφοδελτίου

Ποιοι μένουν εκτός ποιοι μπαίνουν στο προσκήνιο και η περιρρέουσα ονοματολογία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε προεκλογική τροχιά και επίσημα μπαίνει την Παρασκευή ο ΔΗΣΥ καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο και να ξεκαθαρίσει τελικώς για το αν κατέρχεται το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές και σε ποιες επαρχίες. Αν και πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται, το σκηνικό πλέον ξεκαθαρίζει, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις αριστίνδην υποψηφιότητες.

Μετά τη δηκτική άρνηση του Σταύρου Ζένιου να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και διεργασίες για την αναπλήρωση της τρύπας που προκαλεί ο πρώην πρύτανης, καθώς η υποψηφιότητά του θεωρείτο μέχρι το πρωί της Τετάρτης δεδομένη. Η ηγεσία έχει κλειδώσει για την Επαρχία Λεμεσού ως αριστίνδην την παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου όμως θεωρείται αναγκαία και η εξασφάλιση ακόμα μίας αριστίνδην υποψηφιότητας για την επαρχία. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλήξει κάπου η ηγεσία του κόμματος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στην Επαρχία Λευκωσίας, με την υποψηφιότητα του Σόλωνα Κασίνη ως αριστίνδην να θεωρείται δεδομένη. Μετά την άρνηση της Κλέας Παπαέλληνα να κατέλθει ως υποψήφια, κρούσεις γίνονται στη γενική διευθύντρια του CIPA και θυγατέρα του προέδρου του ΚΕΒΕ Φειδία Πηλείδη, Νατάσα Πηλείδη ενώ εντόνως ακούγεται και το όνομα ενός γνωστού άντρα γιατρού, χωρίς ωστόσο να επισημοποιείται οτιδήποτε από πλευράς της Πινδάρου. Στη Λευκωσία θα συμμετέχει επίσης με καθεστώς συνεργασίας ο Ανδρέας Μασούρας, πρόεδρος της Οικολογίας Μπροστά.

Με άρωμα νεποτισμού η Αμμόχωστος

Με άρωμα νεποτισμού διακατέχεται η Αμμόχωστος καθώς όπως ανέφερε και παλαιότερα η «Κ», δεδομένες θεωρούνται οι αριστίνδην υποψηφιότητες των Χρίστου Γαλανού γιο του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού και του γιου της Κλαίρης Αγγελίδου Χρίστου.

Κλειδώνουν σε Πάφο και Κερύνεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε Πάφο Κερύνεια και Λάρνακα δεν αναμένονται αριστίνδην υποψηφιότητες, ενώ στις πρώτες δύο φαίνεται να κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια. Στην Κερύνεια, μετά από πιέσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου είπε το τελικό ναι και ο γνωστός δικηγόρος, γιος του Δήμου και της Λίας Γεωργιάδη, Κλεάνθης Γεωργιάδης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση