ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το συναγερμικό ψηφοδέλτιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η σημερινή για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις βουλευτικές του Μάη καταθέτουν από το πρωί την υποψηφιότητά τους.

Όπως όλα δείχνουν, σήμερα θα ξεκαθαρίσουν οι επαρχίες που θα προχωρήσουν στη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, με πιθανότερες τις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Πιθανή είναι και η διενέργεια εσωκομματικών εκλογών και στην επαρχία Λευκωσίας, καθότι στις εν λόγω πόλεις φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις. Στο ενδεχόμενο που το κόμμα προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές, αυτές θα γίνουν την 3η Απριλίου.

Ήδη οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, υποβάλλοντας την υποψηφιότητά τους, την ανακοινώνουν και μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του επεσήμανε πως «τα τελευταία τρία χρόνια, όλοι μαζί, με κόπο και θυσίες, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να βάλουμε την Κύπρο σε σταθερή πορεία.
Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή δουλειά και αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις.
• Τη βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα απελευθερώσει και θα επανενώσει την πατρίδα μας και θα δημιουργήσει προοπτικές μιας καλύτερης ζωής για όλους τους Κυπρίους.
• Την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη για να έλθουν επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές.
• Τη συνέχιση των αναγκαίων αλλαγών που νοικοκυρεύουν το κράτος και βάζουν την παιδεία στην πρώτη γραμμή.
Τις προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα και συλλογικότητα» υπογραμμίζοντας πως με τη στήριξη των πολιτών ο αγώνας για μία καλύτερη Κύπρο συνεχίζεται.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η υποβολή της υποψηφιότητας της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ Ξένιας Κωνσταντίνου, η οποία δημοσιοποιώντας την υποβολή της υποψηφιότητάς της στο Facebook, ανήρτησε και σε video την προεκλογική της διαφήμιση.

 

Διαφάνεια σε πράξη 

Μετουσιώνοντας σε πράξη τη διαφάνεια στην πολιτική, την οποία και προωθεί εδώ και καιρό ο πρόεδρος της ΟΝΕ Δημήτρης Δημητρίου, δημοσιοποίησε μαζί με την υποψηφιότητά του και τα περιουσιακά του στοιχεία. 

«Δημοσιοποιώ την ίδια ώρα τα περιουσιακά μου στοιχεία. Πιστεύω πως η διαφάνεια είναι το πρώτο προαπαιτούμενο για να δώσουμε τη μάχη με τη διαφθορά. Το πρώτο στοιχείο στη διαφάνεια για μένα είναι το πόθεν έσχες μου σήμερα, πριν την είσοδό μου στην ενεργό πολιτική, πριν εκτεθώ και πριν ζητήσω την ψήφο σας.


Οι σχέσεις ειλικρίνειας κτίζονται μέσα από τις πράξεις. Μία τέτοια σχέση θέλω να δημιουργήσω με τους συμπολίτες μου, με όλους εσάς. Θέλω να σας βλέπω στα μάτια όλους. Και σήμερα, και του χρόνου, και σε δέκα και σε είκοσι χρόνια. Γι΄ αυτό και θα συνεχίσω να δημοσιοποιώ την ίδια κατάσταση με τα περιουσιακά μου στοιχεία κάθε χρόνο.
Έτσι πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και να κάνουμε πράξη την ανανέωση που συζητούμε και συμφωνούμε πως χρειάζεται» αναφέρει ο Δημήτρης Δημητρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΟΝΕ είναι ο μόνος μέχρι τώρα υποψήφιος, ο οποίος έχει δημοσιοποιήσει με την υποβολή της υποψηφιότητάς του τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα προχωρήσει σε δημοσιοποίηση και παρουσίαση των αριστίνδην υποψηφίων. Στην επαρχία Λευκωσίας κλείδωσαν ήδη δύο αριστίνδην υποψηφιότητες, αυτή του Σόλωνα Κασίνη και του ογκολόγου γιατρού Παύλου Δράκου. Πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα της Νατάσας Πηλείδη εκτελεστικής διευθύντριας του CIPA και θυγατέρας του Φειδία Πηλείδη.


Στην επαρχία Λεμεσού, έχει κλειδώσει η μία θέση, αυτή της Καρολίνας Πελενδρίτου και αναμένεται να ξεκαθαρίσει η δεύτερη αριστίνδην υποψηφιότητα για την επαρχία. Στην επαρχία Αμμοχώστου έχουν κλειδώσει ως αριστίνδην υποψηφιότητες οι Χρίστος Γαλανός και Χρίστος Αγγελίδης, γόνοι του δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού και της Κλαίρης Αγγελίδου αντιστοίχως.

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση