ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές σε Λευκωσία-Λάρνακα για ΔΗΣΥ-Αριστίνδην και άλλοι υποψήφιοι

Συνωστισμός υποψηφίων και στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε εσωκομματικές εκλογές προχωρά ο ΔΗΣΥ στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, όπως διαφαίνεται μετά και από την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Όπως όλα δείχνουν, στον Δημοκρατικό Συναγερμό παρατηρείται συνωστισμός ενδιαφερομένων για τις επικείμενες εκλογές, που ξεπερνούν τις διαθέσιμες θέσεις.

Στην επαρχία Λευκωσίας, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 19 άτομα για τις 20 θέσεις. Δεδομένου ότι θα υπάρξουν επιπλέον και τρεις αριστίνδην υποψήφιοι, όπως και η συνεργασία με την Κίνηση «Οικολογία Μπροστά» του Ανδρέα Μασούρα, το κόμμα θα προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές στις 3 Απριλίου. Ανάλογο ενδιαφέρον, πέραν των διαθέσιμων θέσεων, παρατηρείται και στην επαρχία Λάρνακας. Κάποιοι εκ των ενδιαφερόμενων υποψηφίων μπαίνουν αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, καθώς εμπίπτουν στο πλαίσιο των ποσοστώσεων, είτε αφορά σε θέμα φύλου είτε σε θέμα ηλικίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Στη Λεμεσό είναι 11 οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις 10 θέσεις του ψηφοδελτίου και στην Πάφο 5, για τις 4 θέσεις που προνοείται. Βάσει του καταστατικού του ΔΗΣΥ, επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν ξεπερνούν το ένα άτομο και στις δύο επαρχίες, το κόμμα θα προχωρήσει σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ούτως ώστε να αποφασίσει το ίδιο ποιος ενδιαφερόμενος δεν θα κατέλθει.
«Είναι μέρα Δημοκρατίας για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είμαστε το κόμμα που πρώτο εισήξε τις δημοκρατικές διαδικασίες και στην εκλογή των αξιωματούχων, αλλά και στην επιλογή των υποψηφίων για διεκδίκηση του βουλευτικού αξιώματος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά και από τη λήξη της υποβολής των υποψηφίων.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους κάθε επιτυχία. Πρώτα για τη συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο, γιατί φαίνεται ότι σε αρκετές επαρχίες θα υπάρξει εκλογική διαδικασία, είτε διαμέσου εκλογών είτε διαμέσου της διαδικασίας του Πολιτικού Γραφείου» επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου.

Οι αριστίνδην

Την Τετάρτη το πρωι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα παρουσιάσει τους αριστίνδην υποψηφίους. Για την Επαρχία Λευκωσίας κλείδωσαν ήδη οι Σόλων Κασίνης και Νατάσα Πηλείδου και ο ογκολόγος Παύλος Δράκου, ενώ ως συνεργασία θα κατέβει η Κίνηση «Οικολογία Μπροστά» με υποψήφιο τον Ανδρέα Μασούρα.

Στη Λεμεσό έχει ήδη κλειδώσει η παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου μαζί με την Πρόεδρο της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου και ακαδημαϊκό Τούλα Ονουφρίου, στην Αμμόχωστο οι Χρίστος Γαλανός και Χρίστος Αγγελίδης και στην Πάφο η υποψηφιότητα της Άρτεμις Σαββίδου «κλειδωνει» ως αριστίνδην υποψηφιότητα. 

 

Δείτε τους υποψήφιους εδώ

 

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X