ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξηγήσεις ζητεί ο Οζερσάι από Ακιντζί για Τύμπου

Οι αποκαλύψεις της «Κ» σχετικά με τον διάλογο των δύο προκαλούν ερωτήματα στα Κατεχόμενα

Οι αποκαλύψεις της «Κ» σχετικά με τις συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίες αφορούσαν στο Κυπριακό και στα «θέλω» της Τουρκίας αναφορικά κυρίως με το αεροδρόμιο της Τύμπου, προκαλούν αναταράξεις στα Κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει η «Κ» έχουν θορυβήσει τον ηγέτη του Κόμματος του Λαού και πρώην διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς στις συνομιλίες Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του, ζητεί εξηγήσεις από την ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Όζερσαϊ απευθύνει στο «Προεδρικό» του κ. Ακιντζί τα εξής σημαντικά ερωτήματα: Ο κ. Ακιντζί γνωρίζει τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση Νταβούτογλου-Αναστασιάδη; Είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της «Κ»; Ποια η άποψη του κ. Ακιντζί για τη νέα εξέλιξη, μήπως πρόκειται για μια νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνοκυπριακού Τύπου;

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Ακιντζί και οι συνεργάτες του τηρούσαν σιγή ιχθύος επί του ζητήματος.

Το σχετικό δημοσίευμα της «Κ» έχει βρει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ενώ ταυτόχρονα αναδημοσιεύεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από τη μεριά της και η τουρκική αντιπολίτευση «θυμάται» το Κυπριακό και ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες.

 

Διαβάστε Επίσης

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X