ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δυναμίτης στα θεμέλια του ΕΣ οι διαρροές πρακτικών

Τέτοια συμπεριφορά μόνο ζημιά προκαλεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, αναφέρει

ΚΥΠΕ

 Δυναμίτη στα θεμέλια της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου χαρακτήρισε τις νέες διαρροές πρακτικών του Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “αυτή η συμπεριφορά και μόνο ζημιά προκαλεί στην εθνική προσπάθεια για λύση του Κυπριακού".

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο κ. Κυπριανού είπε “ότι έχουμε πει την άποψή μας και στην προηγούμενη περίπτωση. Δεν έχω δει τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχει διαρρεύσει ο κ. Σιζόπουλος για να μπορώ να κρίνω την ουσία. Αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, να πω ότι αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα για την Κύπρο. Θεωρώ ότι προκαλούν τεράστια ζημία στην προσπάθεια να χειριστούμε το Κυπριακό με τρόπο το οποίο να είναι αποτελεσματικός και την ίδια στιγμή προκαλούνται τεράστια προβλήματα στη ίδια τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου”.

“Καμία χώρα δεν διαπραγματεύεται εθνικά ζητήματα δημόσια και πώς μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις την ώρα που ξέρεις ότι κάποιος ενδεχομένως να διαρρεύσει δημόσια κάποια πράγματα από εκείνα τα οποία θα λεχθούν σε μια σύσκεψη. Εκείνο το οποίο είχαμε πει είναι ότι ο κάθε ένας έχει κάθε δικαίωμα τις απόψεις που εκφράζει εντός του Εθνικού Συμβουλίου να τις μεταφέρει και δημόσια. Δεν μπορεί να μεταφέρει δημόσια το τί άλλοι λένε ή το τί αποφασίζεται μάλιστα με ένα τρόπο – πολλές φορές – διαστρεβλωμένο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

“Νομίζω ότι είναι δυναμίτης στα θεμέλια της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου αυτή η συμπεριφορά και μόνο ζημιά προκαλεί στην εθνική προσπάθεια για λύση του Κυπριακού”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση