ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Βερολίνο ο Μουσταφά Ακιντζί μετά από πρόσκληση του ΥΠΕΞ

Από τα κατεχόμενα επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος της «Κ»

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται στο επικείμενο ταξίδι του κ. Ακιντζί στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βερολίνο από τις 11 – 13 Απριλίου ως προσκεκλημένος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, στις 12 Απριλίου θα συμμετέχει σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει στη γερμανική πρωτεύουσα το ίδρυμα Friedrich Ebert Foundation με θέμα «Η Κύπρος πριν την επανένωση - η αποφασιστική τελική φάση των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει το ίδρυμα, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ο κ. Ακιντζί θα παρουσιάσει την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες και τι απομένει κατά την άποψη του να γίνει, στη βάση ότι αν και οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει ήδη αρκετά και μόνο πολύ λίγα θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ωστόσο, στις διαπραγματεύσεις παρουσιάζονται σοβαρές δυσκολίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τέλος Απριλίου με μέσα Μαΐου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα μεταβεί στο Λονδίνο μετά από πρόσκληση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση