ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Πολιτικό Γραφείο αφήνει εκτός τον Μαππουρίδη

Θα σεβαστούν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών λένε κομματικές πηγές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προς επικύρωση της εσωκομματικής διαδικασίας προχωρά το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ το απόγευμα της Τρίτης, εγκρίνοντας τους εννέα πρώτους σε σταυρό προτίμησης υποψηφίους σε Λευκωσία και τους πέντε πρώτους στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται πως στη Λευκωσία είχαν εκλεγεί με σειρά κατάταξης οι Νίκος Νουρής Πρόδρομος Προδρόμου, Δημήτρης Δημητρίου, Χρύσανθος Φάκας, Μιχάλης Σοφοκλέους, Χρίστος Ρότσας, Κυριάκος Αναστασιάδης Χρίστος Πάλλης Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Ρίκκος Μαππουρίδης, Κυριάκος Τσολάκης και Γιάννης Κληρίδης.

Οι πρώτοι δέκα θα τεθούν ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου το απόγευμα της Τρίτης για να αποφασιστεί ποιοι εννέα θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο.

Στη Λάρνακα η κάλπη έβγαλε με σειρά κατάταξης τους Ζαχαρία Ζαχαρίου, Αριστοτέλη Μισό, Γιώργο Βασιλείου, Χρίστο Παρασκευά, Γιώργο Τάσου, Γιάννη Γιαννάκη, Χριστάκη Λιπέρη, Ζαχαρία Παπαζαχαρίου, Ιωάννη Φιλίππου και Πάνο Παναγή. Με τον ίδιο τρόπο η Επαρχιακή Επιτροπή θα αποστείλει στο Πολιτικό Γραφείο τους έξι, για να αποφασίσει ποιοι πέντε θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο.

Κομματικές πηγές αναφέρουν πως ενώ το Πολιτικό Γραφείο έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, εντάσσοντας για παράδειγμα στο ψηφοδέλτιο τον 10ο σε σειρά κατάταξης Ρίκκο Μαππουρίδη και αφήνοντας εκτός κάποιον άλλο που προηγήθηκε , φαίνεται να μη συντρέχει τέτοιος λόγος διορθωτικών αλλαγών, με αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια σε Λάρνακα και Λευκωσία να πλαισιώνονται βάσει των αποτελεσμάτων της εσωκομματικής διεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση