ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:39
 

Κουστούμι «πρωθυπουργίας» ετοιμάζει ο Οζκιουργκιούν

Διεργασίες Δημοκρατικού Κόμματος και ΚΕΕ για «κυβέρνηση συνεργασίας»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε έντονες διεργασίες βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερνάρ Ντεκτάς και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, με στόχο τη δημιουργία «κυβέρνησης συνεργασίας».

Ο Σερντάρ Ντεκτάς υποστηρίζει τον σχηματισμό μίας «κυβέρνησης» τεχνοκρατών, ενώ το Κόμμα Εθνικής Ενότητας επιδιώξει να αναλάβει την «πρωθυπουργία» ο Χιουσεγίν Οζκγιουργκιούν. Στο πλαίσιο των συζητήσεων εντάσσεται και το ζήτημα των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς οι ίδιοι θέλουν να διασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον στο ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών».

Όπως ενημερώνεται η «Κ», την παρούσα στιγμή οι συζητήσεις για σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» δεν έχουν ακόμη τερματιστεί, με διάφορες παραμέτρους να απασχολούν την τ/κ Δεξιά. Ένα από τα ακανθώδη ζητήματα είναι αυτό του νέοι οικονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα κληθεί άμεσα η νέα «συγκυβέρνηση», με το Δημοκρατικό Κόμμα, να επιλέγει να κρατήσει «αποστάσεις ασφαλείας» από μέρος προνοιών της συμφωνίας.

Ρυθμιστής ο Έρογλου

Στο παρασκήνιο των εξελίξεων και των διεργασιών, ρόλο φαίνεται να παίζει και ο Ντερβίς Έρογλου καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Κ», ο κ. Έρογλου παραμένει ρυθμιστής των εξελίξεων στον χώρο της τ/κ Δεξιάς, παρά την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

Πάντως, είναι ζήτημα ωρών για τον Τ/κ να αρχίσει τις διαδικασίες σχηματισμού νέας «κυβέρνησης», μετά και από την παραίτηση του Ομέρ Καλγιοντζού. Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο κ. Ακιντζί επεσήμανε πως στην παρούσα φάση των συνομιλιών, οι Τ/κ δεν έχουν την πολυτέλεια να μπουν σε μία νέα πολιτική κρίση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως το Κόμμα του Λαού, του Κουντρέτ Όζερσαϊ ζητά την διάλυση της «βουλής» και την διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

 

Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X