ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Πολιτικό Γραφείο η οριστικοποίηση του συναγερμικού ψηφοδελτίου

Το κεφάλαιο Θεμιστοκλέους και ποιοι μένουν εκτός σε Λεμεσό και Πάφο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

 Στην πλάτη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ πέφτει το βάρος για την οριστικοποίηση του συναγερμικού ψηφοδελτίου, καθώς σήμερα θα κληθεί να εγκρίνει τα αποτελέσματα σε Λευκωσία και Λεμεσό και στη συνέχεια να επιλέξει μέσω μυστικής ψηφοφορίας ποιοι θα μείνουν εκτός εκλογικής διαδικασίας σε Λεμεσό και Πάφο. 

Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου έχει ξεκινήσει από τις πέντε το απόγευμα. Η επαρχία Πάφου θα παρουσιάσει ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου τους τέσσερις υποψήφιους Μάριο Ιωάννου, Κώστα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και Παναγιώτη Παπακυριάκου που διεκδικούν τις τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές πολύ πιθανή είναι η οικειοθελής αποχώρηση ενός εκ των υποψηφίων ούτως ώστε να αποφευχθεί η μυστική ψηφοφορία.

Καυτή πατάτα η ΕΔΕΚ

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην Επαρχία Λεμεσού και το ποιοι από τους εννέα υποψήφιους Μιχάλης Βασιλείου, Ευθύμιος Δίπλαρος, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Ονησίφορος Ιορδάνου, Βαλεντίνος Ιωάννου Ανδρέας Κυπριανού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αντώνης Στυλιανού και Νίκος Σύκας θα καταλάβουν τις οκτώ θέσεις του ψηφοδελτίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το κεφάλαιο Ανδρέας Θεμιστοκλέους απασχολεί ιδιαίτερα την Πινδάρου, με το μέλλον του βουλευτή να αποτελεί λυδία λίθο για το κόμμα.

Είναι τα στελέχη που θεωρούν πως ο κ. Θεμιστοκλέους θα πρέπει να αποκλειστεί δεδομένου του ότι βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια, σημειώνοντας μάλιστα πως η συμπεριφορά του έπληξε αναπόφευκτα το κόμμα. Υπάρχουν και άλλα στελέχη που θεωρούν αντιδεοντολογικό, ένα σώμα που αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία του από Λευκωσιάτες, να αποκλείσει τον Λεμεσιανό Βουλευτή. Υποστηρίζουν πως το εκλογικό σώμα θα πρέπει να αποφασίσει κατά πόσο αξίζει ή όχι να βρίσκεται εκ νέου στη βουλή. Το σίγουρο είναι πως όποια κι αν είναι η τελική απόφαση του κόμματος, θα προκαλέσει αναπόφευκτα εσωκομματικούς τριγμούς την κρίσιμη αυτή περίοδο πριν από τις εκλογές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κομματικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανές τις ανατροπές με ανοικτό το ενδεχόμενο εθελούσιων αποχωρήσεων την υστάτη.

Στην συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών σε Λευκωσία και Λάρνακα, με απίθανο το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης των εκλογικών διεργασιών της Κυριακής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση