ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκικός τύπος: Αποσύρθηκε τάγμα του τουρκικού στρατού από την Κύπρο

Τι μεταδίδουν αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και πιο η ανησυχία τους για την Ελλαδα

Ο τουρκικός Τυπος φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική είδηση που αφορά την Κύπρο. Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζιού» μεταδίδει την πληροφορία ότι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και των Κούρδων ανταρτών, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχρεώθηκαν να αποσύρουν κάποιες μονάδες τους από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνει λόγο για την απόσυρση ενός τάγματος, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένα τμήμα του κατεχόμενου στρατού μετακινήθηκε από την «ΤΔΒΚ», όπως αναφέρει, στο Σίρνακ. Κι αυτό, ενόσω συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επίλυση του ζητήματος της Κύπρου.

Η εφημερίδα θέτει το εξής ερώτημα: «Αποσύραμε το τάγμα από την “ΤΔΒΚ”, αλλά αν δεχθούμε επίθεση από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, ποιος μας εγγυάται την ασφάλεια;» Επίσης, υπογραμμίζει το εξής: «Αν συγκρίνουμε τις δυνάμεις στα ελληνικά νησιά, διαπιστώνουμε την οπλική και αεροπορική υπεροχή των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων».

Όλα αυτά αφορούν σε ένα ευαίσθητο θέμα και θα έχουν ενδιαφέρον σχετικές δηλώσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Hulusi Akar, καταλήγει το δημοσίευμα της Σοζτζιού.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση