ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών

Παρά τις ελλέιψεις διενεργούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, παρόλα ταύτα, η Υπηρεσία, με υπερπροσπάθεια του υφιστάμενου προσωπικού, εξακολουθεί να προβαίνει σε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος που κυκλοφόρησε, με τίτλο « "Καταρρέουν" οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΣ» και υπότιτλο «Δεν γίνονται οι αναγκαίοι έλεγχοι στην αγορά για υλικά οικοδομής».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι αποσπασματικές αναφορές του δημοσιεύματος σε σχετική επιστολή του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα. Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, εξού και καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού. Παρόλα ταύτα, η Υπηρεσία, με υπερπροσπάθεια του υφιστάμενου προσωπικού, εξακολουθεί να προβαίνει σε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους» σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται στοιχεία που αφορούν στο 2015 και τα οποία θα περιληφθούν στην ετήσια Έκθεση του υπουργείου. Όπως αναφέρεται, κατά το έτος 2015, ο Τομέας Δομικών Προϊόντων στο πλαίσιο εκστρατειών εποπτείας της αγοράς και διερεύνησης καταγγελιών, προέβη σε δειγματοληπτικούς ελέγχους τόσο των σχετικών εγγράφων των οικονομικών παραγόντων δομικών προϊόντων όσο και προϊόντων με την υποβολή τους σε εργαστηριακές δοκιμές για έλεγχο των τεχνικών τους χαρακτηριστικών.

Οι ενέργειες εποπτείας της αγοράς για το 2015 (Ειδοποιήσεις Συμμόρφωσης, Ειδοποιήσεις Περιοριστικών Μέτρων, Ειδοποιήσεις Επιβολής Διοικητικού Προστίμου, κ.α.) αφορούσαν, μεταξύ άλλων, αδρανή, τσιμέντο, ασβέστη, στοιχεία τοιχοποιίας (τούβλα), στοιχεία τοιχοποιίας από σκυρόδεμα (τσιμεντομπλόκ), προκατασκευασμένα προϊόντα σκυροδέματος (κράσπεδα, πλάκες πεζοδρομίου, κυβόλιθους), μωσαϊκά, φυσικούς λίθους κ.α.

Για τη διακρίβωση της ποιότητας των δομικών προϊόντων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 615 δειγματοληψίες `Οπως σημειώνεται, από τον έλεγχο της ποιότητας των εν λόγω προϊόντων και των εγγράφων που τα συνοδεύουν, έχουν επιδοθεί 102 Ειδοποιήσεις Συμμόρφωσης, 28 Ειδοποιήσεις Περιοριστικών Μέτρων, 9 Ειδοποιήσεις Συνέχισης Περιοριστικών Μέτρων, 21 Ειδοποιήσεις Επιβολής Διοικητικού Προστίμου και 15 Ειδοποιήσεις Άρσης Περιοριστικών Μέτρων, προς τους οικονομικούς παράγοντες. Επίσης έχουν διαβιβαστεί προς τους οικονομικούς παράγοντες, 81 Ενημερωτικές/Απαντητικές Επιστολές και 27 Ειδοποιήσεις Λήψης Πληροφοριών.

Όσον αφορά τα διοικητικά πρόστιμα, το Υπουργείο Εσωτερικών επέβαλε 21 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους €27,594 περίπου, σε επιχειρήσεις λόγω μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση