ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαβήματα Λευκωσίας προς Βερολίνο για επίσκεψη Ακιντζί

Προσπάθεια Λευκωσίας να θέσει κάποιες γραμμές

Σε διαβήματα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει η Λευκωσία, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στο Βερολίνο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αν και η Λευκωσία δεν ανησυχεί ότι εγείρεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την επίσκεψη και τις επαφές που θα έχει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο Βερολίνο, ωστόσο, επιχειρεί να σύρει κάποιες γραμμές σε σχέση με τα όρια της δικής της ανοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί από το Βερολίνο να αποφύγει ενέργειες που θα δώσουν επίσημο χαρακτήρα στη συνάντηση Ακιντζί – Στάινμαϊερ και θα στείλουν λανθασμένα μηνύματα στην τουρκοκυπριακή πλευρά, που θα μπορούν να τύχουν και περαιτέρω εκμετάλλευσης εκ μέρους τους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος από τις 11 – 13 Απριλίου θα βρίσκεται στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα συναντηθεί με τον Γερμανό αξιωματούχο, ενώ στις 12 Απριλίου θα συμμετέχει σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει στη γερμανική πρωτεύουσα το ίδρυμα Friedrich Ebert Foundation με θέμα «Η Κύπρος πριν την επανένωση - η αποφασιστική τελική φάση των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει το ίδρυμα, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ο κ. Ακιντζί θα παρουσιάσει την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες και τι απομένει κατά την άποψή του να γίνει, στη βάση ότι αν και οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει ήδη αρκετά και μόνο πολύ λίγα θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, ωστόσο, στις διαπραγματεύσεις παρουσιάζονται σοβαρές δυσκολίες.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση