ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Φ.Φωτίου στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων

Ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα στην εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη

ΚΥΠΕ

Ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων και στην εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη

Ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων που πραγματοποιείται σήμερα, καθώς και στις τελετές για την εθνική μας παλιγγενεσία, που ολοκληρώνονται την Κυριακή με την μεγάλη εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ενώ μεταξύ των τελεταρχών είναι κι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν. Στην εκδήλωση παρέστη και ο κ. Φωτίου, ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και συνεχάρη τους διοργανωτές γιατί "κρατάνε αναμμένη τη φλόγα του Ελληνικού Εθνους που τόσο χρειαζόμαστε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο".

"Και αν πέτυχε ο Αγώνας του `21 και ο αγώνας του `55-`59, της ΕΟΚΑ στην Κύπρο είναι γιατί τότε οι Ελληνες ήταν ενωμένοι. Και τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι. Με τη δική σας βοήθεια γιατί είναι καθοριστικής σημασίας", σημείωσε ο κ. Φωτίου και ευχαρίστησε την Ομογένεια "για τους αγώνες που δίνετε για την Κύπρο αυτές τις δύσκολες στιγμές".

"Πραγματικά το να είσαι στην Ελλάδα και να γιορτάζεις την ημέρα της Επανάστασης, την ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι ένα γεγονός, σε τιμάει και τον ίδιο, αλλά όταν είσαι σε μια άλλη χώρα όπου οι Ελληνες κρατάνε αναμμένη εκείνη τη φωτιά που έφεραν οι πρόγονοί τους, εκείνη την Ιστορία που έρχεται από το χώμα που έφεραν οι πρόγονοί τους είναι κάτι διαφορετικό", τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Βίτσας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση