ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λύση στο δεύτερο μισό του 2016 θέλει ο Ακιντζί

Για πρώτη φορά η Γερμανία παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τη λύση του Κυπριακού

Για εντατικοποίηση της προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος αμέσως μετά το τέλος των βουλευτικών εκλογών, στο δεύτερο μισό του 2016, με τερματικό σταθμό την λύση του προβλήματος, κάνει λόγο ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας. 

Ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ότι για πρώτη φορά η Γερμανία παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για την λύση του Κυπριακού. Επίσης, αναφέρει ότι για την μέχρι στιγμής μη κατεδάφιση του διαχωριστικού τοίχους στην Κύπρο η κοινότητα του δεν φέρει ευθύνη.

Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι πραγματοποίησε μια «ωφέλιμη» συνάντηση με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών. Ο ίδιος αναφέρεται στην σημασία της προσοχής που αποδίδει η γερμανική πλευρά για την βελτίωση των σχέσεων της με την τ/κ κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι οι βουλευτικές εκλογές έχουν επιβραδύνει την διαδικασία της επίλυσης του Κυπριακού.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά την επιτάχυνση της διαδικασίας λύσης μετά τον Μάιο. Ο ίδιος τονίζει: «Αν επιθυμούμε να μετατρέψουμε το 2016 σε χρονιά λύσης, από το τέλος του Μάϊου πρέπει να εισέλθουμε σε μια επιταχυμένη φάση. Εμείς έχουμε αποφασιστικότητα για αυτό».

Αναφερόμενος στο τοίχος του Βερολίνου, ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές ενδέχεται να παραδειγματιστούν από την γερμανική εμπειρία. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η κοινότητα του δεν φέρει καμία ευθύνη για την παραμονή του διαχωριστικού τοίχους στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι Τουρκοκύπριοι δημιουργούν «τρύπες» στον ιστό του τοίχους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση