ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυστρία: Δεν νοείται κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους από την Τουρκία

Συνάντηση αυστριακών αξιωματούχων με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων

ΚΥΠΕ

Υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι της Αυστρίας τόνισαν σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, που μετέβη στη Βιέννη, πως δεν νοείται στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους από την Τουρκία, μια υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων αναφέρει ότι οι Αυστριακοί αξιωματούχοι σημείωσαν, ακόμη, πως η Τουρκία, “δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ εάν δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών” και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Από τις επαφές στην Βιέννη, προκύπτει επίσης, ότι οι Αυστριακοί, “αντιλαμβάνονται τους προβληματισμούς και συμμερίζονται τις ανησυχίες της αντιπροσωπείας της Ενωσης Κατεχόμενων Δήμων και του κυπριακού λαού και προσβλέπουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας”.

Αναφορά έγινε και στους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Κύπρου και Αυστρίας ενώ τονίστηκε και ο κεντρικός ρόλος που διαδραματίζει η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς και η συμβολή της στην επίλυση των πιεστικών ανθρωπιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Για την πολιτιστική κληρονομιά, κατά τις επαφές με αυστριακούς αξιωματούχους, αναφέρθηκε ότι “είναι επιτακτική η προστασία της γιατί αυτή αποτελεί και σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής κληρονομιάς”.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Βιέννη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, έδωσε αριθμό συνεντεύξεων σε τοπικά ΜΜΕ ενώ την περασμένη Παρασκευή παρέστη σε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τις κατεχόμενες περιοχές και τις καταστροφές που έχει υποστεί η θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά στα κατεχόμενα.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Κυθρέας και Ακανθούς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X