ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέφτει αυλαία στη Βουλή

Διαλύεται το σώμα μετά από μία μαραθώνια Ολομέλεια

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μία ιστορική κοινοβουλευτική θητεία, η οποία κλήθηκε να ψηφίσει κρίσιμα και εν πολλοίς αμφιλεγόμενα μνημονιακά νομοσχέδια κλείνει τον κύκλο της σήμερα, σε μία ολοήμερη ολομέλεια. Η υφιστάμενη βουλή θα κληθεί να συζητήσει και να ψηφίσει μία σειρά από νομοθετήματα και θα κλείσει το απόγευμα τον κύκλο εργασιών της. 

Κρίσιμα νομοσχέδια

Σημαντικά νομοσχέδια αναμένεται να παρελάσουν και να συζητηθούν κατά τη σημερινή ολομέλεια, όπως το νομοσχέδιο της ΚΥΠ, το πολυνομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, του ασυμβίβαστου, νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό από τις δημόσιες συμβάσεις εργολάβων που βάσει στοιχείων φαίνεται να έχουν εμπλοκή σε δωροδοκία, το νομοσχέδιο της Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών για το 2016, το οποίο επιτρέπει σε οφειλέτες κοινωνικών ασφαλίσεων την αποπληρωμή των οφειλών τους σε δόσεις. Θα συζητηθεί επίσης το νομοσχέδιο με τίτλο ο περί ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία που έχει ως στόχο την άρση χρόνιων στρεβλώσεων γύρω από τον τρόπο απασχόλησης διαφόρων κατηγοριών εκτάκτου προσωπικού.

Ιστορικές αποχωρήσεις

Στη σημερινή τελευταία ολομέλεια, αποχαιρετούν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, μία σειρά ιστορικών πολιτικών προσώπων καθώς δεν αναμένεται να επαναδιεκδικήσουν εκλογή. 14 βουλευτές από τους 56, είναι βέβαιο πως δεν θα βρίσκονται στην επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.
Από το ΑΚΕΛ, ο κραταιός άνδρας της Αριστεράς και για χρόνια δεύτερος τη τάξει Νίκος Κατσουρίδης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιάννος Λαμάρης, ο Σταύρος Ευαγόρου, ο Πανίκος Σταυριανός και ο Πάμπος Παπαγεωργίου.

Από το ΔΗΚΟ ο τέως πρόεδρος της βουλής και τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, η Αθηνά Κυριακίδου και ο Σοφοκλής Φυττής. Από την ΕΔΕΚ όλοι οι βουλευτές μένουν εκτός καθώς όλοι πλην του Νίκου Νικολαϊδη ο οποίος επέλεξε να μην επαναδιεκδικήσει, εμπίπτουν στο ζήτημα αύξησης του ορίου θητειών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Γιώργος Βαρνάβα, ο Φειδίας Σαρίκα και η Ρούλα Μαυρονικόλα αποχαιρετούν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ το σώμα αποχαιρετά μετά από μία μακροχρόνια πολιτική δράση και ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Νίκος Κουτσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση