ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Μερίδα ΜΜΕ και κομμάτων προσπαθούν να ενταφιάσουν συνομιλίες

Προεκλογική αντιπαράθεση με ΔΗΣΥ και κόμματα

ΚΥΠΕ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλώντας στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λευκωσία ανέφερε ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία "θα αντιταχθεί στις αντεθνικές πολιτικές που θα οδηγήσουν τον τόπο και το λαό στην καταστροφή¨.

Αναφέροντας ότι είναι προφανές πως μερίδα των ΜΜΕ και κομμάτων προσπαθούν να ενταφιαστεί η διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό, είπε ότι “αλίμονο αν από την εκλογική αναμέτρηση εξέλθουν αυτά τα κόμματα ενισχυμένα”. “Η αντιπαράθεση κατά την προεκλογική περίοδο θα είναι με τον ΔΗΣΥ και αυτές τις δυνάμεις” πρόσθεσε.

“Την ώρα που άλλοι προσπαθούν να ισορροπήσουν πατώντας πάνω σε δύο βάρκες, μια της αμετανόητης εθνικοφροσύνης που οργανώνει ακόμα φιέστες για την Ένωση και η άλλη της επαναπροσέγγισης και της επανένωσης, εμείς μιλούμε ξεκάθαρα και ανοιχτά στο λαό. Με θάρρος και συνέπεια για όσα έγιναν” ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι “όλοι θυμόμαστε ότι δεχθήκαμε πρωτόγνωρη επίθεση με πρωταγωνιστή τον κ. Αναστασιάδη και όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις” για τις θέσεις που κατέθεσε ο Δημήτρης Χριστόφιας στις συνομιλίες.

Λέγοντας περαιτέρω ότι τις θέσεις που διατυπώναμε επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια, διατυπώνουμε και τώρα και δεν πρόκειται να μετακινηθούμε τη στιγμή που οι θέσεις μας δικαιώνονται, απλώς για να μην κατηγορούμαστε για συμπόρευση με το ΔΗΣΥ, πρόσθεσε ότι η στάση που τήρησε ο κ. Αναστασιάδης από το Μάρτη του 2013 μέχρι το Φλεβάρη του 2014 οδήγησε τα πράγματα σε στασιμότητα αλλά και πισωγύρισμα.

Κάνοντας ακολούθως λόγο για προεκλογικά πυροτεχνήματα, ανέφερε ότι από τη μια λέει ο κ. Αναστασιάδης ότι θα λύσει το Κυπριακό ως το τέλος του χρόνου και από την άλλη προχωρά στην πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών το Νιόβρη στοχεύοντας στις ψήφους των κληρωτών στρατιωτών και των γονιών τους.

Είπε επίσης ότι προχωρά στον τρίτο γύρο αδειοδότησης για τα οικόπεδα των υδρογονανθράκων παρόλο που γνωρίζει ότι δεν θα έχει πρακτικό αντίκρισμα και ότι αυτό ενδέχεται να έχει συνέπειες στη διαπραγματευτική διαδικασία. “Το κάνει απλώς και μόνο για να παραστήσει τον «ατρόμητο», λες και δεν θυμόμαστε όλοι πώς αντέδρασε όταν, κατά τα λεγόμενα του, βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο”, συνέχισε. “Για το ΑΚΕΛ λύση του Κυπριακού σημαίνει λύση που τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, που αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που αποστρατιωτικοποιεί την Κύπρο και αποκλείει τα όποια δικαιώματα επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από ξένες δυνάμεις” συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως “η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια προσπαθούσε να αποφύγει την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, την ίδια στιγμή ο ΔΗΣΥ πίεζε και ο κ. Αναστασιάδης ως Πρόεδρος τότε του Συναγερμού απειλούσε τον Δ. Χριστόφια μέχρι και για άσκηση ποινικών διώξεων αν δεν απευθυνόταν στην Τρόικα νωρίτερα”.

Προσθέτοντας ότι “ήταν συμμέτοχοι στη συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου των τραπεζών, αποστερούσαν έσοδα από το κράτος και σαν κερασάκι στην τούρτα έβγαιναν ανερυθρίαστα να υποστηρίξουν ότι για την οικονομική κρίση έφταιγε το πασχαλινό επίδομα στους συνταξιούχους, αναφέρθηκε στο success story», λέγοντας ότι σήμερα η Κύπρος είναι όντως πρωταθλήτρια στο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του χάσματος μεταξύ των λίγων πλουσίων και όλων των υπολοίπων, στην πιο ψηλή μακροχρόνια ανεργία στη μεγαλύτερη μείωση μισθών.

“Όλοι κάναμε λάθη και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν κάναμε όλοι εγκληματικά λάθη”, συνέχισε αναφέροντας ότι “όλοι έχουμε τις θέσεις μας με τις οποίες μπορεί να διαφωνούν κάποιοι πολιτικά και είναι λογικό, αλλά δεν εκφραζόμαστε όλοι με αλαζονεία, αυταρχισμό και περιφρόνηση για τους εργαζόμενους, δε διαλύουμε τα πάντα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε τους λίγους και εκλεκτούς φίλους μας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρέθεσε 3 προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για τους νέους τις οποίες αθέτησε και για τους οποίες σύμφωνα με την εκτίμηση του οι νέοι θα απέχουν στις εκλογές και παρέθεσε 13 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να πάνε οι νέοι στις κάλπες. Είπε ότι η αποχή δεν θα μειώσει την ανεργία, ούτε θα αυξήσει τους μισθούς των 500 ευρώ, ούτε και θα βοηθήσει τους φοιτητές που διακόπτουν τις σπουδές τους.

Είπε ακόμα ότι η αποχή δεν θα διασφαλίσει ότι δεν θα κατεδαφιστούν τελείως η παιδεία και η υγεία, ότι θα πέσουν από τον ουρανό προγράμματα στέγασης για νεαρά ζευγάρια, δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εκποιήσεις, την πώληση πακέτων δανείων στα επενδυτικά ταμεία και δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τη διαφθορά και τη διαπλοκή αλλά θα μειώσει τη δύναμη του ΑΚΕΛ να ανακόψει την επίθεση προς τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα και κατέληξε αναφέροντας ότι όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε δύναμη από το λαό για να είμαστε η δύναμη για το λαό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση