ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:32
 

Περδίκης καλεί Γ.Ελεγκτή να ελέγξει τα οικονομικά των κομμάτων

Σχολιάσε την παραδοχή του ΑΚΕΛ ότι πήρε ως χορηγία, χρήματα από την HELECTOR

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον Γενικό Ελεγκτή του κράτους να ελέγξει τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων κάλεσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων των Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, ο κ. Περδίκης σχολιάζοντας την παραδοχή του ΑΚΕΛ ότι πήρε χρήματα από την HELECTOR ως χορηγία, είπε ότι αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

«Θεωρούμε, είπε, ότι όταν μια εταιρεία καταγγέλλεται από το 2007 και δημόσια, για παράδειγμα από τους Οικολόγους, για ατασθαλίες για υπερτιμολογημένες προσφορές, για διαπλοκή με τον τεχνικό σύμβουλο του Υπουργείου Εσωτερικών τον κ. Λώλο νομίζω ότι αυτή η εταιρεία θα έπρεπε να βγει εκτός από τη λογική του οποιουδήποτε κόμματος να αποτελέσει χορηγό».

«Γι` αυτό εμείς, σημείωσε, καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή να ζητήσει να μπει στα οικονομικά των κομμάτων και να ελέγξει πια κόμματα πήραν εισφορά, αυτή την περίοδο από την εταιρεία HELECTOR. Γιατί αυτές οι εισφορές είναι ύποπτες. Όχι κατ` ανάγκη γιατί επηρέασαν στην κατακύρωση προσφορών αλλά όταν μια εταιρεία για τόσα χρόνια είχε αποκτήσει μια περίεργη ασυλία από το πολιτικό σύστημα, μπορεί αυτά τα λεφτά να ήταν απλώς η πληρωμή για να έχει αυτή η εταιρεία πολιτική ασυλία. Γιατί τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε με αυτή την εταιρεία ενώ είχαν όλοι πληροφορίες;. Μήπως αυτές οι χορηγίες προς τα κόμματα ήταν αντίτιμο για να μην διερευνήσει κανένας;» διερωτήθηκε τέλος ο κ. Περδίκης.

Τέλος ο κ. Περδίκης κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να ακυρώσει ή να διακόψει το συμβόλαιο με τον Θεοφάνη Λώλο ως τεχνικό σύμβουλο του Υπουργείου του "αφού κατά τη δική μας άποψη" όπως ανέφερε "ο κ. Λώλος είναι υπόδικος και ομολογεί διαπλοκή και διαφθορά".

Κυπριακό

«Εμείς θεωρούμε ότι η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακεί στη διαδικασία του Κυπριακού από τώρα και όχι μετά τη λύση και να διασφαλιστεί ότι η λύση θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και χωρίς επικίνδυνες οι μόνιμες παρεκκλίσεις» σημείωσε ο κ. Περδίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X