ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ: Ο ΠτΔ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση εντός 2016

«Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν προσπαθεί για επίτευξη του μεγαλύτερόυ όραματος μας»

ΚΥΠΕ

Δεν μπορεί να έχουν δίκαιο και οι του κεντρώου χώρου, που κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προσπαθεί εντός του 2016 να λύσει το Κυπριακό, και να έχει δίκαιο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος λέει ότι καθυστερεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Είχε κληθεί να σχολιάσει τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρου Κυπριανού ότι από τη μια λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι θα λύσει το Κυπριακό ως το τέλος του χρόνου, και από την άλλη προχωρά στην πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πραγματώσουμε το μεγαλύτερό μας όραμα, να επανενώσουμε τον τόπο μας”.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί μια συνετή πολιτική για το Κυπριακό και λόγω αυτής της θέσης του δέχεται καθημερινώς τα πυρά του κεντρώου χώρου, ότι εργάζεται για να φέρει το συντομότερο δυνατόν λύση του κυπριακού προβλήματος.”, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε πως “δεν μπορεί να έχουν δίκαιο και οι του κέντρου, που κατηγορούν τον Πρόεδρο ότι προσπαθεί εντός του 2016 να λύσει το Κυπριακό, και να έχει δίκαιο και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι καθυστερεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

Εξάλλου ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Κυπριανού, πως “την ώρα που γινόταν η μεγάλη ληστεία στις τράπεζες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θώπευε τον κ. Ορφανίδη και τους υπόλοιπους ως τους «καλύτερους τραπεζίτες στον κόσμο”, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “μια οικονομία που παραδόθηκε από την προηγούμενη πενταετία στο χείλος του γκρεμού, με τη σωστή πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδης, πρωτίστως με τις θυσίες του κυπριακού λαού, και με τη συνετή διαχείριση που έτυχαν αυτά τα ζητήματα από τους κοινωνικούς εταίρους και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καταφέραμε να εξέλθει ο τόπος μας από το μνημόνιο το Μάρτη του 2016”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι αν στις 22 Μαΐου ο κόσμος θα επιλέξει τη συνέχιση της σταθερής προοπτικής ή του πισωγυρίσματος. “Αυτοί που κυβέρνησαν πέντε χρόνια και στη διακυβέρνησή τους είχαμε όλες εκείνες τις συνέπειες που βιώνει ο πολίτης, θεωρώ πως είναι και πρόκληση να ζητούν τα ρέστα από αυτούς που τους προειδοποιούσαν για πέντε ολόκληρα χρόνια”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, στις δηλώσεις του, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “πολύ σωστά δήλωσε σήμερα πως, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, θα πράξει αυτό που θα του εισηγηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας”.

“Εμείς το είπαμε από την περασμένη Πέμπτη: Ελέω εκλογών 22ας Μαΐου συνειδητά τα κόμματα της πλειοψηφίας, της αντιπολίτευσης, ψήφισαν σειρά αντισυνταγματικών νομοθετημάτων που παίρνουν τη χώρα πίσω. Αυτή τη σοβαρότητα που κτίσαμε με τις θυσίες του λαού μας, ήταν αρκετή μια Πέμπτη για να στείλουμε ένα λανθασμένο μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Εμείς δηλώνουμε, ανέφερε, “πως θα παραμείνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι, παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, για να κρατήσουμε τη χώρα στη σωστή πορεία”.

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγιναν στο περιθώριο φεστιβάλ του κινήματος «Οικολογία, ΜΠΡΟΣΤΑ!», στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνονταν προς υιοθεσία σκύλοι. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του κινήματος Ανδρέας Μασούρας είπε πως μέσα από την εκδήλωση ΄”προσπαθούμε να προωθήσουμε τις θέσεις μας για την προστασία των κατοικιδίων και για τα δικαιώματα των ζώων”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση