ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Ο πρόεδρος επιχείρησε να προβάλει ένα success story

Η κατα' αρχή αντίδραση του ΑΚΕΛ για την διάσκεψη τύπου του ΠτΔ

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να ποβάλει ένα success story ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης. Έκανε δε λόγο για προεκλογική συνέντευξη του Προέδρου κατά την οποία, όπως ανέφερε, μίλησε ως  κομματάρχης και όχι όπως του επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος.

Αναλυτικά η δήλωση:

Στη δεύτερη στη σειρά προεκλογική συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε εκ νέου ως να ήταν κομματάρχης και όχι όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος.

Ασφαλώς αυτή η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη, δεν μπορεί παρά να έχει παράγει κάποιο έργο το οποίο θα πρέπει να της πιστωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην μια και πλέον ώρα εισαγωγικής ομιλίας του, επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να προβάλει ξανά ένα success story που καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τη θλιβερή πρωτιά που διατηρεί τα τελευταία χρόνια η χώρα μας σε σειρά σημαντικών οικονομικών και κοινωνικών δεικτών.

Ισχυρίστηκε για παράδειγμα ότι μετέτρεψαν «την κρίση σε ευκαιρία» και δημιούργησαν ένα «πραγματικό Κράτος Πρόνοιας». Με βάση όμως τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία ανέρχονται στην Κύπρο στο 25% των δημοσίων δαπανών σε σχέση με 40,4% στις χώρες της ΕΕ. Επίσης οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας, την οποία οδήγησαν στον αναπνευστήρα, ανέρχονται στην Κύπρο μόλις στο 5,5% σε σχέση με 15% στην ΕΕ, ενώ σ΄ αυτά τα τρία χρόνια ξόδεψαν €330εκ. λιγότερα για το δημόσιο τομέα υγείας.

Οι άριστοι των αρίστων, όπως ο παυθείς Β.Γ. Εισαγγελέας, παρέμεινε μια ακόμη δέσμευση χωρίς αντίκρισμα, με τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει ότι θα πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου. Γενικότερα οι θεσμοί έχουν δεινοπαθήσει, ο αυταρχισμός αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβερνητικής πρακτικής ενώ οι κυβερνώντες έχουν έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους πλείστους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως το ΓΕΣΥ, στάλθηκαν στις Ελληνικές καλένδες ενώ άλλες κατέληξαν να είναι απορρυθμίσεις στα χέρια των κυβερνώντων.

Η παρούσα αποτελεί την κατ’ αρχή αντίδραση του ΑΚΕΛ στην διάσκεψη του ΠτΔ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση