ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Επιλεκτική σπουδή η ακύρωση νόμων από τον ΠτΔ

Βολές κατά Αναστασιάδη, προτάσεων του ΔΗΚΟ και Γιώργο Λιλλήκα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για επιλεκτική σπουδή και προθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να ακυρώσει νόμους που ψήφισε η Βουλή αναπέμποντας ή αναφέροντας τους στο Ανώτατο, έκανε λόγο σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δήλωση του ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι το ΑΚΕΛ παρατηρεί ότι οι νόμοι αυτοί στην πλειοψηφία τους αποβλέπουν στο να εξυπηρετήσουν κοινωνικούς σκοπούς ή να διευκολύνουν μεγάλες μάζες του πληθυσμού οι οποίες είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είτε έχουν αδικηθεί, αναφέροντας ότι «καμία ανάλογη σπουδή και προθυμία δεν είδαμε εκ μέρους του Προέδρου για νόμους που εξυπηρετούσαν τις τράπεζες και άλλα ισχυρά συμφέροντα».

Εις βάρος των πολιτών οι προτάσεις ΔΗΚΟ

Σε ό,τι αφορά προτάσεις του ΔΗΚΟ για μείωση φορολογίας ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι αυτές ευνοούν δυσανάλογα τους εύπορους εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών

«Το ΔΗΚΟ προτείνει να φοροαπαλλάσσονται δαπάνες για ιδιωτική ασφάλιση υγείας μέχρι 5000 ευρώ. Όμως μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού - συγκριτικά οι πιο εύποροι - είναι σε θέση να πληρώνει 400 και πλέον ευρώ τον μήνα (ή πέντε χιλιάδες το χρόνο) σε ιδιωτική ασφάλεια ζωής. Την φοροαπαλλαγή αυτή θα κληθούν να καλύψουν άλλοι πολίτες, κατά πάσα πιθανότητα οικονομικά ασθενέστεροι» δήλωσε.

«Το ΔΗΚΟ έχει επίσης προτείνει μείωση στο φόρο ακίνητης περιουσίας κατά 20%. Όπως διατυπώνεται η πρόταση του, το όφελος που δίνει στους μεγαλοϊδιοκτήτες είναι δυσανάλογα ευνοϊκό σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Αυτό συμβαίνει διότι οι συντελεστές για τη μεγάλη ιδιοκτησία είναι πιο ψηλοί» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι κακές συνήθειες της συνεργασίας με το Συναγερμό στις αντιλαϊκές πολιτικές δεν ξεχνιούνται ούτε στην προεκλογική περίοδο».

Η «Συμμαχία Πολιτών» αποτελεί μια αλλοπρόσαλλη συνάθροιση

Σε ό,τι αφορά τέλος τη Συμμαχία Πολιτών ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «ο κ. Λιλλήκας και το κόμμα του εκδίδουν αδιάκοπα ανακοινώσεις με προσβλητικές αναφορές για το ΑΚΕΛ» και ότι «σε μια επίδειξη αλαζονείας και αυτολιβανισμού υπόσχονται ότι θα ξαναδώσουν `νόημα στο πολιτικό ήθος και στον πολιτικό λόγο`».

«Ούτε οι ευκαιριακές μεταλλάξεις, ούτε η χρήση υβριστικών χαρακτηρισμών αποτελούν δείγμα `πολιτικού ήθους`. Στην πραγματικότητα, η `Συμμαχία Πολιτών` αποτελεί μια αλλοπρόσαλλη συνάθροιση, γύρω από έναν πολιτικό παντός καιρού» πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X