ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Η μείωση θητείας σημαίνει ενδυνάμωση

Η τ/κ κοινότητα θα αποδεχθεί μια λύση που δεν θα είναι άδικη για κανέναν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν σημαίνει αποδυνάμωση αλλά αντίθετα ενδυνάμωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε επίσκεψή του στο Στρατόπεδο Αντ/γου Βασίλειου Καποτά, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, και ευχήθηκε αυτό το Πάσχα να είναι το τελευταίο που περνά ο λαός και η πατρίδα μας τον Γολγοθά της κατοχής.

Στην ομιλία του στο στρατόπεδο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για την αρτιότερη ακόμα οργάνωση της ΕΦ που προχωρά με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της, κάτι που οδηγεί στην απόφαση για μείωση της θητείας των κληρωτών. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με συνέπεια σε αυτά που επιδιώκουμε. Και αυτά που επιδιώκουμε δεν είναι κάτι άλλο παρά η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι ένα σύγχρονο κράτος, μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί, που να είναι απόλυτα συμβατό και να συμβαδίζει και να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ως πλήρες κράτος μέλος της ΕΕ» τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του κράτους για την προσφορά προς όσους υπηρετούν στην ΕΦ και τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι και από την πλευρά της, η τ/κ κοινότητα θα αποδεχθεί μια λύση που δεν θα είναι άδικη για κανέναν, που δεν θα έχει νικητές, που δεν θα έχει ηττημένους, που θα δημιουργεί συνθήκες πραγματικής συνδημιουργίας, ειρηνικής συμβίωσης και προοπτικής, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X